Anton

Dansande råttor och dragspel

Description:

image.jpg

Anton är en gatuartist som brukar uppträda på Friedrichshafen Platz. Han är en före detta råttfångare som skolat om sig till underhållare. Det ryktas att Anton såg något hemskt och onämnbart i kloakerna som fick honom att ge upp yrket som råttfångare, vad Anton egentligen sett vägrar han dock att berätta. Dagligen kan man se Anton uppträda med sina dansande råttor på torget i hjärtat av Weavers District. Anton är en man i säckiga och slitna kläder, han har intensiva blåa ögon och ett vildvuxet skägg. Råttorna uppträder dansande på rad på en filt Anton brukar lägga ut på torget och Anton har ett litet koppel kring var och en av sina råttor. Vid Antons sida finns den gamla loppbitna terriern Hubert, en väldigt argsint och ettrig hund som ibland kan attackera åskådare utan anledning. Antons liv är fattigt och slitsamt, som bäst får han några brass pennies om dagen för sin show, pengar som han sedan spenderar på öl. Publiken består mest av nyfikna barn och alkoholiserade tiggare. Kanske kan det bero på att Antons dansande råttor inte är särskilt bra på att dansa.

“Den svarta råttan är Jürgen, den vita heter Daniel, den bruna Jonas, den svartvitrandiga Stefan, den brunspräckliga Hans och den brunvita Jan-Olof. Dom är alla mina fantastiska och wünderbara dansande råttor. Råttor som världen aldrig skådat förut! Jürgen älskar mat, musik och att sova, Daniel är filosofisk och eftertänksam, ja gott folk råttor kan också vara filosofiska, Jonas är väldigt snäll och omtänksam, Stefan är den som bestämmer, råttornas naturliga ledare, och han kan faktiskt dansa balett, Hans är den modiga, kreativa och orädda och Jan-Olof…ja Jan-Olof är inte klok på en fläck om jag ska vara ärlig, en pilsk jävel. Nyss försökte han få till det med en sovande Jürgen”
Anton presenterar sina fem dansande råttor innan föreställningen börjar på Friedrichshafen Platz

“Inte mycket till show, Antons dansande råttor, eller hur? Folk vill se ben, bröst och riktig dans. Eldslukare och fartfylld musik. Vem vill se fem äckliga råttor dansa? Inte undra på att bara alkoholister och barn tittar på Antons uppträdande.”
Frau Heidi, burlesk artist

“Jag hade en kund som jagade draken och fann fem dansande råttor.”
Hung Foo

“Anton har ett hårt fattigt liv, han tjänar knappt några pengar. Jag har sagt åt mina indrivare att vi låter Anton slippa betala “avgiften” tills hans affärer går bättre. Ranald vill inte att vi suger ut den som inget har. Förra veckan gav jag Anton två silver shilling och en välsignelse från Ranald"
Albrecht Schwearmonger, Crime Lord över Weavers District

“Jag vet att Anton också sett “det” i kloakerna. Han vet vilka fasor som finns i Averheim, fasor som ingen annan ser"
Old Margi

“Anton är en vänlig själ. Han älskar sina råttor som en mor älskar sina barn”
Kurt Guth, tiggare

“Anton är en smutsig äcklig jävlel. Varför har man råttor i koppel, jävla Striganypåhitt. Jag och mina grabbar ska ge honom rejält med stryk så han slutar med dumheterna”
Kalber Wiender, ledare för Canal Gang

“Inte kan hans råttor dansa i takt. När jag spelar i närheten verkar råttorna mest vara rädda för musiken”
Hans Teugen, musiker och medlem i Frau Heidis Burlesk Show

Bio:

Anton

The Enemy Within Averheim Sessions Averheim