August van der Wreijstwiik

Fixare och allt i allo i Doktor Moebius Theatre of the Strange and Macabre

Description:

image.jpg

August van der Wreijstwiik kommer ursprungligen från The Old Worlds största och mest kosmopolitiska stad Marienburg. För ett par år sedan anlände han till Averheim med en handelsbåt från Marienburg. Det sägs att August träffade Doktor Moebius under en blöt kväll på The Golden Spool och att de båda männen sedan dess varit nära vänner eller kanske till och med mer än bara vänner. August ansvarar för säkerheten på Doktor Moebius Theatre of the Strange and Macabre, han bygger scener och tillverkar rekvisita, är livvakt till doktorn och är naturligtvis även skådespelare. Han skriver både poesi och sprider obskyra anarkistiska pamfletter. Dessutom ryktas det att han är Doktor Moebius älskare. August sköter även teaterns mer ljusskygga verksamhet, exempelvis om någon person “förolyckas” i en föreställning och kroppen sedan diskret behöver försvinna.

“Har du sett de märkliga tatueringar han har på sina underarmar? De symboler som finns där, exempelvis treudden och albatrossen är Mananns heliga symboler. Men jag misstänker att de otaliga tatueringarna med hajmotiv har en mer mörk innebörd. Är de inte symboler för den förbjudna och fruktade havsguden Stromfels? En gud som dyrkas av piraterna i Wasteland och på de mörkaste bakgatorna i Marienburg”
Ferenc von Alptraum

“August är en nära och kär vän. En person som jag kan lita på fullständigt”
Doktor Moebius

“Han tar hand om saker….saker som sker på scenen. Han städar upp”
Harim

“Doktor Moebius borde visa mer intresse för mig och mindre för den där marienburgaren”
Rita Schauspieler

“På Geiheimnichstag delade vi alla samma säng efter att vi först jagat draken. Jag, August och Doktor Moebius. De upplevelser, både fysiska och psykiska, vi hade den natten kommer för alltid att prägla oss”
Hilda Fickmichspäter

“August är den som fixar saker och ting. Tack vare honom kan vi andra fokusera helt på konsten, kulturen och skapandet”
Dina

“Hans hår är rött som elden. Det finns kraft och passion i honom”
Heinz Feuer

“Han jagar draken som en fiskare jagar fisken”
Hung Foo

Bio:

August van der Wreijstwiik

The Enemy Within Averheim Sessions Averheim