Baron Erkenbrand von Tasswinder

En adelsman mer intresserad av boskapsuppfödning än av politik

Description:

image.jpg

Baron Erkenbrand von Tasswinder är lågadel och äger boskapsjordar i västra Averland. Han är en ärlig och rättfram person som inte har mycket till övers för etikett och sociala tillställningar. Han är dessutom ointresserad av det politiska spelet bland adeln. Baron Erkenbrand är far till unga Heidi von Tasswinder som till skillnad från sin far älskar det sociala spelet bland Averheims adel. Heidi är baronens enda barn och Erkenbrand älskar sin dotter över allt annat. Han är dock väldigt orolig för att Heidi ska fara illa av intrigerna och maktspelet i Averheim och den som på något sätt gör Heidi illa kan räkna med baronens vrede. Baron Erkenbrand är över 60 år gammal men han är fortfarande vid god fysisk vigör. Bara för några år sådan deltog han i “The Third Battle of Black Fire Pass” och baronen har genom åren stridit mot plundrande grönskinn ett flertal gånger. Han är en man som är respekterad av sina tjänare då han alltid behandlar dem på ett rättvist sätt. Visste ni att Baron Erkenbrand är Ruben Ulfman von Mohr’s gudfar och baronen har genom åren försökt lära Ruben att rida, skjuta med pistol och jaga, dock med begränsad framgång. Baronen är även en mästare på boskapsuppfödning och han har hela fyra gånger tagit hem första priset i Averlands årliga prestigefyllda tävling "Stier Kampf.” En tävling där en jury utser den finaste avelstjuren i Averland. I en provins där boskapsuppfödning ses som en konstform är första priset i “Stier Kampf” nästan lika fint att vinna som första priset i Averheims årliga vinfestival.

“Min far är en man med bra värderingar. Han gav mig en mycket bra uppväxt. Men han har svårt att acceptera att jag älskar middagar och teaterföreställningar. Vad kan vara farligt med att träffa folk och knyta kontakter?”
Heidi von Tasswinder

“Jag tror att Heidi träffar någon i hemlighet. Det gör mig mycket orolig.”
Baron Erkenbrand von Tasswinder

“Min gudfar Baron Erkenbrand von Tasswinder är en fantastisk man på många sätt. Han har gett mig många goda råd genom åren. Men jag har aldrig förstått hans avsky från det sociala spelet. Ibland får jag känslan av att han hellre skulle vilja vara bonde än adelsman.”
Ruben Ulfman von Mohr

“Baron Erkenbrand von Tasswinder är ren som snö och godhjärtad som en Shallya präst. En ointressant person med andra ord. Hans dotter, Heidi von Tasswinder, däremot är en väldigt intressant person…”
Ludwig von Pappen

“Baron Erkenbrand är en bra och ärlig man. Vi har ofta drivit boskapshjordar över slätterna tillsammans. Ingen tar så väl hand om sin boskap som han gör. Fyra gånger har han vunnit tävlingen “Stier Kampf”, vilket är en otroligt imponerande prestation. Själv har jag tagit hem priset bara tre gånger.”
Marlene “Iron Countess” von Alptraum

Bio:

Baron Erkenbrand von Tasswinder

The Enemy Within Averheim Sessions Averheim