Baron Joakim von Baum

En person med mycket stora problem

Description:

image.jpg

Många tror att det är ett lätt liv att vara adel i Averheim, ett liv i lyx och flärd utan några större problem. Sanningen är att det inte stämmer. Många adelsmän plågas av det ständiga intrigerandet, stövelslickandet och maktkampen. Dessutom brottas fler än man tror av stora ekonomiska problem. Det kostar att upprätthålla en fasad och livsstil i lyx och många är de adelsmän som ser sin familjs förmögenhet sina bort och därefter tvingas sätta sig i skuld hos rika borgare. Vi ska nu träffa en ung adelsman som har ett liv fyllt av problem och bekymmer. Baron Joakim von Baum är en ung landlös adelsman som är trogen familjen von
Alptraum. Han är äldste son och efter att hans båda föräldrar dött är han numera familjeöverhuvud för släkten von Baum. Familjens egendomar är sålda sedan 20 år tillbaka och Baron Joakim har nu en fin titel men inga pengar. Han hyr ett par rum på övervåningen i ett hus i samma borgarkvarter som vår vän Celestial Apprentice Werner Lankdorf bor i. De enda ägodelar av värde som baronen fortfarande har är en metallrustning och ett vackert tvåhandssvärd som en gång i tiden tillhörde hans farfar. För att utåt upprätthålla sin status som adel och riddare visar han sig ofta iklädd sin vackra rustning. Tyvärr är sanningen att han knappt orkar lyfta sitt tvåhandssvärd och än mindre vet hur man använder det. I ett
försök att höja sin status har han intensivt uppvaktat och nyligen friat till den unga vackra adelsfröken Wanda von Grunwald. Naturligtvis var detta ett gravt misstag då den naive Baron Joakim inte lyssnat på de varnade orden om hennes farbror Graf Mattias von Grunwald. Wanda avböjde vänligen hans frieri, naturligtvis efter inrådan av hennes farbror Mattias. En kort tid därefter kastade Graf Mattias en svart läderhandske på Baron Joakim på öppen gata. En uråldrig sedvänja bland Averlands adel som betyder en utmaning på duell. För att inte förlora sitt anseende och sin heder accepterade en skärrad Baron Joakim
utmaningen. Graf Mattias lär ha skrattat, visat sin värja och sagt något i stil med att "Värjan ska träffa ditt hjärta så att du slutar antasta kvinnor högt över din börd.” Baron Joakim är nu ett nervvrak som fruktar för sitt liv. Han saknar helt kunskap i att använda en värja och sanningen är att han inte ens äger ett sådant vapen. Och i gryningen om två veckor ska duellen äga rum i en liten skogsdunge ett par km norr om Averheim. Men detta är inte alla problem för Baron Joakim. Sedan en tid tillbaka har han lånat pengar av en mycket otäck Crime Lord i Averhem. Pengar som baronen använt till att spela kort och tärning i
hamnkvarteren. Allt i ett dumt försök att lösa sina finansiella problem. Naturligtvis har detta varit en väldigt dum ide och spelandet har accelererat till ett beroende och en ond cirkel med än mer lån från en person man verkligen inte bör sätta sig i skuld hos. Vi bör nog alla be en bön till Shallya för att önska den godhjärtade men otursförföljda baronen lycka i livet. Tyvärr är det nog för sent för sådana böner och farbror Morr knackar snart på baronens dörr. Vem trodde att det var ett liv på rosor att vara adelsman i Averheim?

“Få se nu… Baron Joakim är skyldig mig 11 guldmynt. En stor summa pengar. Jag tror det är dags att baronen börjar på att betala av sin skuld. Så du sa att han grät som en flicka förra gången du besökte honom? Hävdade att han inte hade några pengar men snart skulle få fram? Kanske du ska visa honom att jag inte bedriver någon välgörenhetsinrättning. Vad tror du om att ta hans båda testiklar? Vi ber Bloody Bert koka en soppa på dom och sedan tvingar vi baronen att äta soppan. Det skulle nog bli en bra läxa för den unga snobben. Ingen och jag menar ingen försöker lura mig på pengar ostraffat.”
Crime Lord Faustman “The Fist” samtalar med sin kompanjon psykopaten Werner Murrmann.

“Hahaha! Baron Joakim von Baum!? Han är en ynklig patetisk varelse! När jag kastade handsken och utmanade honom på duell darrade han som ett asplöv. Han urinerade även i sina byxor av rädsla. Vilken idiot. Han är en skam för Averlands adel. Det ska bli ett nöje att spetsa hans hjärta.”
Graf Mattias von Grunwald

“Baron Joakim är söt och trevlig. Men min farbror gillar inte honom. Men det är inga problem, jag är absolut inte ledsen över att vi brutit kontakten. Det finns så många andra vackra adelsmän. När jag tänker på det så tycker jag faktiskt att Ruben Ulfman von Mohr är en väldigt stilig herre.”
Wanda von Grunwald

“Joakim von Baum är helt körd, stackars sate. Han kan få ett gott råd av mig… fly från Averheim! Visste ni förresten att Baron Joakims föräldrar begick självmord när det kom fram att familjen var utan tillgångar och ett liv i fattigdom väntade.”
Ludwig von Pappen

“Baron Joakim von Baum är en trevlig ung man. Men han är inte särskilt duktig på hasardspel, men jag klagar inte då jag har tjänat en förmögenhet på att vinna i kort och tärning över honom. Hoppas han fortsätter att komma hit och spela. Mer lättförtjänta pengar har jag aldrig varit med om.”
Beatrice Knox, hasardspelerska på The Upright Pig Tavern

Bio:

Baron Joakim von Baum

The Enemy Within Averheim Sessions Averheim