Bernhardt Kurtz

Värdshusvärd och ägare av The White Horse Tavern, en man som älskar hamnen och dess invånare

Description:

image.jpg

Bernhardt Kurtz är ägare av "The White Horse Tavern.” Ett ökänt värdshus i Averheims centrala hamnkvarter. Bernhardt är en storvuxen och muskulös man, nästan 2 meter lång. Han har en trevlig och välkomnande personlighet men har även en annan sida om han blir provocerad eller uppretad. Det är inte ovanligt att Herr Kurtz personligen startar ett barslagsmål om någon talar illa om hamnen. Tro mig, ge er inte in i ett knytnävsslagsmål med Herr Kurtz, det är ungefär lika dumt som att brottas med en björn. Bernhardt Kurtz är född och uppvuxen i hamnkvarteren. Det har gjort att han kommit att älska hamnen och dess människor. Det värsta han vet är utbölingar som inte vet sin plats. Enligt Herr Kurtz är utbölingar alla som inte bor i hamnen eller Der Faust Quarter. Man ska inte komma till hamnen och tro man kan styra och ställa med dess invånare, för då får man Herr Kurtz mot sig.

“Mitt hjärta klappar för Averheims hamnkvarter och människorna som bor här. Vi är alla som en familj. Vi håller ihop, vi respekterar varandra och vi har vår samhörighet. Igår spöade jag på två utbölingar. Två sjömän från Altdorf, som sa att hamnen stinker och att våra glädjeflickor ser ut att ha goblinblod i sig. Man pratar inte skit om Averheims hamnkvarter ostraffat.”
Bernhardt Kurtz

“Han har ett stort hjärta. Han respekterar och älskar alla oss som bor i hamnen. Ibland kommer han med en korg med mat som vi delar på. Vi brukar sitta vid kajkanten, småprata och titta på alla båtar.”
Kurt Guth, tiggare

“Bernhardt är min vän. Jag spelat vevorgel för gästerna på The White Horse Inn och han ger mig mat och husrum. Han älskar verkligen hamnen och dess invånare som ingen annan gör. Det enda han ogillar med hamnen är The Upright Pig Tavern”
Ute Hertz, vevorgelspelare

“En bra man, en hederlig man. Han står alltid upp för hamnen”
Gerd Knaak, ledare för hamngänget “The Fish”

“Han är hamnen personifierad. En stor man på alla sätt och vis. Han har min respekt”
Werner Klebb, ledare för hamngänget “The Wharf Rats”

“Jag skulle aldrig sätta min fot hos skojaren Bernhardt Kurtz. Det är inte öl han säljer det är utspätt piss. Allt prat om hur han älskar hamnen är bara bluff. Fattar ni inte att han bara vill ha er som kunder. Det är bara pengar som finns i hans skalle. En gniden jävel är vad han är.”
Helmut Weiss, värdshusvärd och ägare av The Upright Pig Tavern

“Ät inte maten på The White Horse Tavern, ni blir garanterat sjuka.”
Bloody Bert, kock på The Upright Pig Tavern

“Bernhardt Kurtz är en man som visar sin respekt för Ranald.”
Herr Schneider, hemlig Initiate av Ranald?

“Bernhardt Kurtz är en man av den gamla skolan. Han är hamnen personifierad. En bra man.”
Crime Lord Albrecht Swearmonger

“En ärlig men envis man. Men jag respekterar honom.”
Crime Lord Faustman “The Fist”

“Han må vara storväxt som en björn, men min kniv kan fälla vem som helst.”
Werner Murrmann, ökänd psykopat

“Bernhardt har den bästa och billigaste ölen i hela Averheim. Leve Bernhardt! Skål!”
Dieter Jochutz, ägare av Jochutz Tannery

“Bernhardt Kurtz är en god vän.”
Frederick Grozs, hälare och smugglare

Bio:

Bernhardt Kurtz

The Enemy Within Averheim Sessions Averheim