Doktor Moebius

Avantgardistisk konstnär som driver Doktor Moebius Theatre of the Strange and Macabre

Description:

image.jpg

Det finns i Averheim ingen person som personifierar stadens avantgardistiska konstscen mer än den märkliga Doktor Moebius. Född och uppvuxen i Weavers District med en okänd far och en mor som livnärde sig som författare av kärleksromaner. Som ung studerande Doktor Moebius filosofi vid Streissens universitet, där fick han kontakt med ett par studenter från Nuln som lockade med den unga Doktor Moebius till storstaden. I Nuln rörde sig Doktor Moebius i alternativa konstkretsar. Han umgicks med skådespelare, författare, poeter, musiker, konstnärer och konsthantverkare. Inom ett par år var han både en aktad skådespelare och regissör i stadens underjordiska och anarkistiska teaterscen. En scen som Sigmarkyrkan fann ytterst vulgär och samhällsomstörtande och som sigmariterna gjorde allt för att stoppa. Men Nuln är inte som andra städer i imperiet, mycket på grund av Wissenlands Elector Count Emanuelle von Liebwitz. Emanuelle von Liebwitz klassas av många som imperiets vackraste kvinna men hon är även en person med smak för kultur i all dess form och för storslagna fester. Tack vare Emanuelle von Liebwitz beskydd av konsten har olika kulturyttringar frodats mer i Nuln än i någon annan stad i The Old World. Det ryktas att den unga Doktor Moebius träffade Emanuelle von Liebwitz på en maskeradbal och där blev förförd av den bedårande adelskvinnan. En intensiv kärleksaffär ska ha följt under några veckor till dess att Doktor Moebius hastigt tvingades fly från Nuln hals över huvud. Orsaken till denna flykt är höljd i dunkel och det är något Doktor Moebius vägrar tala om. Tillbaka i Averheim lät Doktor Moebius grunda den alternativa teatern “Doktor Moebius Theatre of the Strange and Macabre”. En teater som snabbt fick ett rykte om sig att utmana konventioner och ligga på gränsen till det förbjudna. Ofta har teaterföreställningarna ett skräcktema och skådespel, ljud och specialeffekter utnyttjas maximalt för att skrämma åskådarna. Doktor Moebius är som person bildad, kultiverad och extremt vältalig. Han har en stark karisma och har ett rykte om sig att vara en kvinnokarl. Men det viskas också att han har ett bisarrt och icke hälsosamt intresse för det förbjudna och det ockulta.

“Livet är som en svart ros. Vackert, vemodigt och lite skrämmande. Allt måste upplevas till det maximala innan döden hämtar oss till Morrs mörka rike”
Doktor Moebius

“Doktor Moebius besitter stor kunskap om saker som intresserar mig. Det är intellektuellt stimulerande att samtala med honom över en flaska vin”
Ferenc von Alptraum

“Han sätter mitt hjärta i brand. Han drivs av en enorm passion för allt han gör.”
Rita Schauspieler

“Det var Doktor Moebius som öppnade en ny värld av kärlek för mig”
Laban Nieder

“Det är något skrämmande över honom. Vilken mentalt frisk person köper och flyttar in i Karl Mansons gamla gods”
Olga Junker

“Jag kan erkänna att Doktor Moebius ofta passerar gränsen för det tillåtna och det smakfulla. Samtidigt fascineras jag över hans drivkraft att driva den alternativa teaterscenen framåt. Men jag skulle aldrig tillåta hans föreställningar på The Sun of Solland Theatre”
Detlef Faucault

“I mörkret, i det totala mörkret när kroppen är förlamad och sinnet är det enda som rör sig förenas jag med Doktor Moebius”
Fraulein Hilda Fickmichspäter

“En bisarr och skrämmande person. Får vi chansen så sänker vi missfostret i Aver”
Kalber Winder

“Doktor Moebius sprider vidrigheter och omoral i sin teater. Vid Sigmar han måste stoppas!”
Rune Steen

“Doktor Moebius känner till det dolda, det som folk och myndigheter förnekar och vägrar tala om. Han vet vilka faror som hotar Averheim”
Old Margi

“Han är ett konstnärligt geni, även om jag ibland kan bli rädd för hans mest extrema idéer”
Lisa Winkelmann

“Den som leker med det ockulta utan att förstå konsekvenserna är en dåre”
Luminary Konrad Mauer

“Det är få personer man kan tala öppet med, men Doktor Moebius kan man prata med. Han fördömer ingen”
Duke Franz von Nibelwald

“Jag har aldrig mött en man från imperiet med större kunskap om arabisk mysticism”
Abdullah Hussein

“Doktor Moebius är både skrämmande och fascinerande på samma gång. En person som personifierar Weavers Districs mest galna kulturscen”
Albrecht Schwearmonger

“Vi har talat mycket om döden och Morrs rike. Doktor Moebius verkar besatt av ögonblicket man dör. Vad händer med kroppen, vad händer med själen, är dödsögonblicket ångestfyllt eller kan det rent av vara glädjefyllt? Den typen av frågor är han extremt intresserad av”
Fader Remolus av Morr

“Han jagar draken som jagar draken”
Hung Foo

“Jag beundrar Doktor Moebius och missar aldrig en föreställning med hans makabra teater”
Erwin Körber

“En sen kväll kom Doktor Moebius till vårt läger. Han ville veta allt om vår tro och våra folksagor. Särskilt intresserad var han om de mörka historierna i vårt folks sägner och kopplingarna till klanerna. Vi samtalade hela natten. När han lämnade oss på morgonen gav han mig en svart pärla i present och viskade i mitt öra – döden är bara början”
Luna Raluca

“Doktor Moebius är helt galen. En dekadent syndare som inte ens jag kan bota. Bara Sigmars bål kan rena hans smutsiga själ”
Abbedissan Helena Sonnenschein

“Vi möts i vår galenskap, tillsammans kan vi skapa konst världen aldrig skådat förut”
Doktor Vittori

“Hans blick, hans närvaro på scenen och hans karisma. En fascinerande man”
Linda Therese von Mohr

“Se på honom. En man som använder smink är ingen man. Förbannad äcklig teaterfjolla är vad han är. När vi tar över Weavers District kommer jag att snitta upp äcklet”
Bengt The Knife

Bio:

Doktor Moebius

The Enemy Within Averheim Sessions Averheim