Domnar Hussni

Ledare för Strigany klanen Rumanjik

Description:

image.jpg

Domnar Hussni är en kraftfull man i 45-års åldern. Han är ledare, Domnar, för det lilla Striganyläger av klanen Rumanjik som ligger på andra sidan Avers flodbankar från Averheim sett. Han är en man som värnar traditioner och rättvisa för sitt folk. Som Strigany har Domnar Hussni ofta drabbats av fördomar, hat, okvädesord och orättvisa anklagelser från inskränkta invånare i Averheim. Han är dock en man som inte räds en hetlevrad debatt och flera gånger har Domnar Hussni hamnat i verbala dueller med fördomsfulla personer. Hittills har han lyckats undvika våldsamma sammanstötningar med sina antagonister, fast förvisad att våld bara skulle utlösa en katastrof för hans folk. Averheim är fullt av inskränkta, rasistiska och fördomsfulla personer i alla samhällsklasser och många väntar bara på en utlösande gnista för att starta en pogrom mot Striganyfolket. Den senaste tiden har medlemmarna av Canal Gang börjat bli allt mer högljudda i sina verbala angrepp mot Rumanjikklanen och det är bara en tidsfråga innan dom kommer att ta till våld. För att försörja sig brukar Rumanjik klanen idka handel med invånarna i Weavers District, framförallt genom att sälja ägg och örter på Friedrichshafens Platz. Staden Averheims stadslagar av år 2329 stipulerar dock att ingen från Striganyfolket får vistas i Staden efter mörkrets inbrott. Brott mot denna lag straffas med böter, 15 piskrapp och tre dagar i stupstocken vid Friedrichshafens Platz.

“Domnar Hussni är en rättvis och klok ledare. Han sörjer för vårt folks välmående i en värld av fientlighet och fördomar. Han förespråkar icke våld och samtal. Sakhmets visdom finns i honom”
Petra Luna Raluca

“Jag fylls med avsmak när jag ser Striganys på våra gator. Svinen säljer förgiftade ägg på Friedrichshafens Platz, ägg som ger våra barn magknip och magsjuka. Det ingår i Striganys plan att först förgifta oss för att därefter sprida sina häxkonster och förstöra våra själar. Det finns bara en lösning på problemet gott folk och det är att vi slänger packet i Aver, låt oss fästa stenar vid deras fötter så dom sjunker ned i flodens djup. Vi i Canal Gang står upp för Averheims hårt arbetande befolkning och vi kräver handling nu”.
Kalber Wiender, ledare för The Canal Gang

“Jag skräms av den propaganda och de lögner som florerar om Striganyfolket. Dom är precis som oss hårt arbetande människor. Jag har själv delat en bägare med Domnar Hussni och han är en hederlig och ärlig man. Jag kommer aldrig att stänga dörrarna till The Golden Spoon för Striganys. Vi är inte The Upright Pig eller The Journeys End, platser där fördomar florerar. Alla är välkomna att dricka ett glas och dela en god historia i mitt värdshus.
Günther Baltes, värdshusvärd The Golden Spoon

Bio:

Domnar Hussni

The Enemy Within Averheim Sessions Averheim