Ferenc von Alptraum

En bildad man med ett mycket stort intresse för böcker

Description:

image.jpg

Ferenc von Alptraum är son till Countess Marlene “Iron Countess” von Alptraum. Ferenc är en man i medelåldern som lider av en hudsjukdom och han har blekröd hy. Han studerade i många år vid Altdorf University och sägs vara den bäst utbildade och lärda adelsmannen i Averland. Han har ett personligt bibliotek som ska vara enormt och som innehåller många sällsynta volymer. Ferenc bor i ett vackert stadshus vid Plenzerplatz i Averheim. Han är en osocial person och något av en enstöring som sällan lämnar hemmets väggar förutom när han två gånger i veckan besöker stadens Verena tempel.

“Böcker ger mig så mycket mer än att samtala med människor. Människor är ofta småaktiga, obildade, egoistiska och falska. Böcker symboliserar upplysning, kunskap och lärande. Jag tackar Verena av hela mitt hjärta för att hon gav oss människor skriftspråket.”
Ferenc von Alptraum

“Jag har besökt Ferenc von Alptraums hem vid några tillfällen och det är en fascinerande och fantastisk plats. Hela huset är fullt av böcker. Gamla och nya volymer sida vid sida, bokhyllor överallt från golv till tak. Tryckta och handskrivna böcker från världens alla hörn. Det finns flera väldigt sällsynta och värdefulla volymer som vi inte ens har i Verena templet. Jag såg exempelvis originalutgåvan av “Lex Libris” av Baltazar Craxi och den ytterst värdefulla “Encyklopedia Mundi” av Claudius Comvante. Jag har frågat Ferenc von Alptraum vid ett par tillfällen om han inte skulle vilja bli medlem i “The Sun Society” och han har lovat att återkomma med ett svar. Det skulle inte förvåna mig om Ferenc von Alptraum är Averheims mest lärda person.”
Unterlector Viktor Glottz av Verena

“Min son är en person som har läst för många böcker. Det är allt jag har att säga.”
Countess Marlene von Alptraum

Bio:

Ferenc von Alptraum

The Enemy Within Averheim Sessions Averheim