Frau Beatrice Hurdelberger

Hårdför borgarkvinna som äger Averbank

Description:

image.jpg

Frau Beatrice Hurdelberger är boskapsmagnat och mycket rik borgarkvinna. Under åren har hon byggt upp en större förmögenhet genom att föda upp stora besättningar av boskap. Köttet har sedan exporteras till Wissenland och Reikland. Hon är stenhård i affärer och har åsikten att Averheim borde förvandlas till en Freistadt styrd av det förmögna borgerskapet. På senare tid har hon även grundat Averheims första bank, Averbank, som lånar ut pengar till borgare och adel. Räntorna är höga, många hävdar att Frau Hurdelberger tillämpar ockerräntor, och många adelsmän har nu stora lån i Averbank. Den stora skuldsättningen bland adeln gör att Frau Hurdelbergers politiska makt snabbt ökat. Många hävdar att hon nu är en av Averheims mest mäktiga politiker. För en månad sedan krävde hon publikt att Gregor Geldloss borde avgå som ordförande för Averheims Merchant Guild och att hon själv borde ta över. Maktkampen pågår nu för fullt inom borgerskapet och många tror att det är Frau Hurdelberger som kommer att gå vinnande ur den striden.

“Jag delar absolut inte hennes idéer kring en Freistadt men jag måste ändå imponeras över hennes list, stenhårda vilja och hårdhet. Aldrig har jag mött en kvinna som påminner så mycket om mig själv. Men hon är en farlig motståndare och Averbanks verksamhet är en fara för hela adelsklassen. De som skuldsätter sig hos Frau Hurdelberger blir snabbt
hennes marionetter. Vi måste stoppa henne innan det är för sent.”
Countess Marlene “Iron Countess” von Alptraum

“Hon är en girig affärskvinna. En symbol för de nyrika och farliga. Vi måste stoppa Frau Hurdelberger från att få mer makt.”
Baron Kastor von Leitdorf

“Den kvinnan är helt maktgalen och hon kan gå över lik. Men jag tänker inte ge mig utan hård kamp.”
Gregor Geldloss, ordförande för The Merchant Guild

“Averheim kokar av maktkamp. Allianser bildas och allianser bryts. Vänner sticker varandra i ryggen för makt och pengar. Ingen går att lita på. Din vän idag är din fiende imorgon. Den som spelar spelet mest kallt och hänsynslöst kommer att vara vinnare. Frau Hurdelberger är utan att tveka en av de centrala personerna i detta maktspel. De giriga borgarna har visat sin rätta sida.”
Ludwig von Pappen

Bio:

Frau Beatrice Hurdelberger

The Enemy Within Averheim Sessions Averheim