The Enemy Within Averheim Sessions

Kvällen den 31 Sigmarzet, prolog 4, spelhelg 8

Lärljungen

image.jpg

“Att ha kritvita tänder är det enda som räknas när man ska dö. Titta här, min mor ligger på dödsbädden men hennes tänder är kritvita som snö” sa Herr Murrmann och log brett så att hans vita perfekta tandrad kunde ses. Murrmann höll upp sin mors huvud och öppnade hennes mun och visade kvinnans perfekta vita tänder. “Du förstår lilla vän, min mor lärde mig att hela, rena vita tänder är hemligheten till ett långt liv”.

Caspar Jr Hoffstetter lyssnade noggrant. Rummet var litet men helt rent. Det doftade såpa och på ett bord bredvid sängen där den gamla kvinnan låg stod en vas med vackra gula liljor. Väggarna var vitkalkade och blänkande vita. Golvplankorna av ek slipade och oljade. Faktum var att Caspar Jr aldrig sett ett renare eller mer välstädat rum i sitt liv.

Herr Murrmann fortsatte “Saken är den Caspar Jr att livet kräver fyra saker av en människa. Det första är att alltid ha ett välstädat hem fritt från smuts, det andra är att äta nyttigt och i möjligaste mån undvika alkohol, det tredje är att se till att man har rena vita tänder och det fjärde är att förstå betydelsen av att döda människor som bryter mot de tre första reglerna.” Caspar Jr tyckte inte om det sista som Herr Murrmann sa. Annars höll han med om allt som den snälla mannen pratat med honom om.

Caspar Jr hade umgåtts dagligen med Herr Murrmann i en veckas tid. Herr Murrmann hade kommit fram till honom när han suttit och fiskat i hamnen. Murrmann hade frågat vad pojken hette och vilka hans föräldrar var. När Caspar Jr hade berättat att hans far hette Caspar hade Herr Murrmann suckat och sett bedrövad ut. Murrmann hade svarat “Men stackars pojke, med en sådan slarver och odåga till far har du säkert inte fått en riktig uppfostran. Det kan jag se på dina smutsiga kläder och kvalitén på dina tänder. Men var glad kära barn för Herr Murrmann ska lära dig allt det som din far inte gjort. Du ska bli min lärjunge. Jag har länge funderat på att ta mig en lärling och jag känner att tiden är mogen nu”. Herr Murrmann hade sedan tagit med sig Caspar Jr till en liten lägenhet i ett tvåvåningshus i gränsen mellan hamnen och der Faust Quarter. Huset var liksom alla hus i området slitet och nedgånget men lägenheten som bestod av tre rum var det vackraste och mest välskötta Caspar Jr sett i sitt liv. Möblerna var fina och hela och allt var kliniskt välstädat. Ett rum utgjorde kök med en eldstad och blänkande kastruller och husgeråd sedan fanns det två sovrum. Ett där Murrmanns döende mor låg och ett sovrum som var Murrmanns eget. I Murrmanns sovrum fanns ett stort badkar av marmor, den vackraste tingesten som Caspar Jr sett i sitt liv. Herr Murrmann hade badat Caspar, tvättat honom med en väldoftande tvål och köpt rena kläder till honom. Sedan hade han lagat en fantastisk sallad kryddad med olivolja och solrosfrön. De hade suttit och pratat med varandra i timmar om livet, glädje och sorg och Herr Murrmann hade berättat spännande historier från Siggurds tid. Han hade berättat om brigunderna som skapat Averland vid tidpunkten för Sigmars födelse och om det stora slaget vid Black Fire Pass där Sigmar hade stoppat horderna av grönskinn. Herr Murrmanns röst var ljus och gäll, den var vänlig och passade perfekt för historieberättande. Caspar Jr kände att han hade fått en far som brydde sig, inte som sin egen far Caspar som han knappt träffade, en far som nästan alltid var berusad och som oftast inte hade tid med sina barn. Herr Murrmann kändes som den far han aldrig haft. Caspar Jr var nio år och äldst i syskonskaran. Han hade alltid drömt om att bli fiskare och åka runt på Aver i en eka och fånga flodabborre men dagarna med Murrmann hade fått honom att drömma om något annat. Han ville bli som Herr Murrmann när han blev stor. Gå runt i rena och hela kläder, bada varje dag och ha Averheims vitaste tänder. Han var Herr Murrmanns lärjunge.

Comments

Averheim

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.