The Enemy Within Averheim Sessions

Kvällen den 32 Sigmarzeit, prolog 1, spelhelg 9

Leonora von Krieglitz får en överraskande nyhet

image.jpg

Mörkret hade fallit över Plenzerplatz. De ståtliga adelspalatsen och borgarnas vackra stadshus lystes upp av lyktor och ljus. Husen var rika och påkostade och reste sig i mörkret som mäktiga symboler för Averheims rikedom. En patrull med stadsvakter marscherade fram och tillbaka på paradgatan för att se till att inga tjuvar och våldsverkare tog sig in i societetens kvarter. Deras uniformer var blöta av svett då värmen inte ens gav med sig ens när solen gick ned. En svart droska, dragen av två svarta hästar, med von Heines vapenmärke körde i riktning mot Weavers District. Annars var det ovanligt lugnt på gatan. Från The Journeys End kunde skratt och livliga konversationer höras. På himlen syntes en ståtlig jaktfalk passera Mannsliebs sken.

Ambassadör Leonora von Krieglitz var trött och skakad. Upplevelsen i The Old von Alptraum Mansion kändes som en ständigt närvarande mardröm. Huset hade påverkat dem alla. Framkallat känslor och syner från den mörkaste vrån i det mänskliga psyket. Det fanns krafter i Averheim som var mer mörka och farliga än hon någonsin annat tidigare. Dessutom var hon nu nästan helt övertygad om att Dagobert Gabor var en farlig man. En man som var medlem i en kättersk och förbjuden kult. Men Gabor var en formidabel motståndare, intelligent och med mäktiga magiska krafter. Theodosius von Tuchtenhagen hade beslutat att de tills vidare inte skulle konfrontera Gabor utan istället spela ovetande. “Bättre att ha sin fiende nära sig och låta han tro att vi inte avslöjat honom. Vi måste planera vårt nästa drag och se om vi kan vinna något på den här historien innan vi krossar Gabor” hade baronen sagt. Men Leonora gillade inte planen. Hon fruktade att Gabor skulle försöka röja henne ur vägen om de inte agerade omdelbart. Hon hade läst brevet som Ruben Ulfman von Mohr och Werner Lankdorf hade i sin ägo. Om Gabor var “The Face” så fruktade han tydligen både Leonora och Werner och planerade att eliminera dem.

Hon la sig tidigt på kvällen i sitt rum på andra våningen i von Tuchtenhagens residens.
Bredvid sängen i en liten korg låg Hogweed på en stor hög av kuddar och filtar. Leonora ville inte vara ensam efter upplevelserna i The Old von Alptraum Mansion och hade därför bett gycklaren att sova i hennes rum. Hogweed bläddrade igenom en illustrerad barnbok, The Tale of Rose Red and Snow White, han skrattade och fnittrade då och då för sig själv när han läste eller såg någon lustighet i boken. “Leonora vet du var Teufeldorf ligger? Den här boken är helt underbar. Vem kunde tro att en barnbok kunde innehålla en målande och obscen beskrivning av hur en kvinnlig Sigmarpräst gör en man av en ung blyg fåraherde. Sigmariterna är inte så pryda som man kan tro” skrattade Hogweed. Leonora svarade inte då hon var alldeles för trött för att bry sig om Hogweeds menlösa tjattrande. Precis innan hon var på väg att somna såg hon det oöppnade brevet som levererats ett par dagar tidigare med bud från Streissen. Hon hade inte haft tid att läsa brevet och hade även glömt bort det på grund av allt som hade hänt de sista dagarna. Brevet bar familjen von Krieglitz stämpel i rött vax. Leonora öppnade brevet, började läsa och blev plötsligt klarvaken.

Streissen den 27 Sigmarzeit

Kära kusin!
Det är med stor sorg jag skriver detta brev. Vår familj har drabbats av en stor och väldigt tragisk händelse. Både din och min far har blivit mördade. Erhardt och Dieter hittades morgonen den 25 Sigmarzeit halshuggna, deras kroppar liggande sida vid sida i Erhardts säng. De var klädda i likadana vita nattsärkar. Vem kan ha begått detta fruktansvärda dåd och vad är motivet? Vår familj dras mer och mer in i det politiska spelet i Streissen. Det känns ibland som om staden står på randen till revolution. Radikala akademiker underblåser folkets förakt mot adelsklassen. Jag vet inte säkert men misstänker starkt att morden kan ha en koppling till det politiska läget i staden. Rufus von Leitdorf har uttryckt sin avsky för morden och har personligen sett till att Kapten Falkenheim ansvarar för och leder mordundersökningen. Vi får hoppas att mördaren hittas och får ett hårt straff.

Leonora jag ber dig att omgående resa till Streissen. Du är nu familjeöverhuvud och talesperson för familjen och du behövs i Streissens politik. Vi behöver även arrangera begravningen av våra fäder. Må Morr ta hand om och beskydda våra fäder i livet bortom detta.

Hälsningar
Sabina von Krieglitz

All trötthet var som bortblåst. Leonora var klarvaken. Hjärnan bearbetade brevets innehåll. Känslor av djup sorg och saknad blandades med tankar kring makt och ambition. Tårar rann utefter kinderna i sorg för en död och kär far samtidigt som munnen formades i ett märkligt leende… Leonora var nu familjen von Krieglitz familjeöverhuvud. Hon var en maktfaktor att räkna med i Averland. Tiden som ambassadör för von Tuchtenhagen närmade sig sitt slut. Planer och maktstrategier snurrade i Leonoras huvud. Samtidigt kändes saknaden och sorgen efter en kär far som en tung klump i bröstet. Leonora kastade sig ur sängen, hon öppnade en byrå och tog fram en flaska med Averheim Feuerwasser. I ett ögonblick halsade hon i sig halva flaskan. Alkoholen brände i bröstet. På ett ögonblick visste hon vad hon skulle göra. Hon skulle bege sig till Ruben Ulfman von Mohr. Han befann sig i samma situation som hon gjorde. Ruben hade plötsligt och oväntat blivit familjeöverhuvud för familjen von Mohr. Leonora visste att hon och Ruben påminde väldigt mycket om varandra. De var båda outsiders med tvivelaktigt rykte som var ambitiösa, verbala och intelligenta. I början hade Leonora underskattat Ruben men hon hade med tiden förstått Rubens storhet och intelligens. Och Ruben i kombination med den mystiska och ännu mer intelligenta Werner Lankdorf var en maktfaktor att räkna med i Averheim. På kort tid hade herrarna von Mohr och Lankdorf fått tag på en stor mängd ljusskygg information. Att lyckas med en sådan bedrift tydde på både mod och list. Leonoras tankar rusade “Om jag och Ruben med understöd av Werner bildar en egen allians blir vi en maktfaktor att räkna med i kampen om vem som ska få sitta på Averlands tron”. Kvällen var ung och nya allianser behövde slutas. Leonora skyndade sig till garderoben, hon klädde sig i en vacker svart klänning av högsta kvalitet, hon kammade håret, sminkade ansiktet och parfymerade sig.

Hogweed tittade upp från barnboken och sa “Var inte du trött och skulle sova, det ser ut som om du ska ut på festligheter”.
“Sov du Hogweed så syns vi imorgon” svarade Leonora.
“Men vart ska du, får jag följa med?” undrade Hogweed
“Nej du stannar här” svarade Leonora. Hon sa inget mer och hon tänkte absolut inte berätta för Hogweed att hon tänkte bege sig till Ruben Ulfman von Mohrs residens. Om allt gick som planerat skulle hon och Ruben om ett par timmar ligga nakna och utmattade bredvid varandra i Rubens säng och lägga upp politiska planer för framtiden.

Comments

Averheim

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.