The Enemy Within Averheim Sessions

The Enemy Within - Solospel inför spelhelg 7, Del 1 - Frau Wera

Kartläggning av fienden

Men Wera gör inte som hon sa till sitt sällskap på The Anvil. Hon går istället till hamnen för att se om hon kan lyckas få fram någon information gällande Swearmonger och The Hooks. Hon går fram till den som hon tror kan ge henne den information hon eftersöker – Ute Hertz. Det kommer också att bli en test på hur väl hon lyckats med sin förklädnad. Hon är klädd i sin läderrustning och med pistolen nedstucken i bältet. Sina fräknar har hon dolt genom att sminka sig mer brunbränd.
Vevorgelspelaren, informatören och nyblivna frun Ute Hertz känner dock inte alls igen Wera utan hälsar på henne som en främling i Averheim.
Några väl valda ord tillsammans med några brasspennies får Ute att berätta vad hon känner till om före detta Crime lord Swearmonger och The Hooks:
”Swearmonger såg jag blev förd till Upright Pig sent igår natt. Han såg skadad ut.”
”Bengt ”The Knife” Meiss bor tillsammans med Gert samt sitt gäng på 4-5 råskinn på Dinkelstrasse 4. Huset ligger bredvid Faustmans gamla tillhåll i Faust Quarter. Folk har sett att The Knife har fört Sara Topfel dit.”
”Stanislav Schüssel , Jochen och ytterligare två män har även de sitt tillhåll i Faust Quarter men på Rügenstrasse 2.”
”Valdemar Flucht förbereder en ny pit fight match mellan Der Fleischer och Besten från Erengrad. Striden skall ske i luften på Weavers Brugge. Hur det nu skall gå till?”
”Boris Lönnerman hetsas av Jochen från The Hooks att ta till våld i sin revolt. Lönnerman skall även ha fått besök av en viss Professor Brysselstein från Streissen.”
Det sista som Wera får ut ur Ute Hertz är mer skrämmande:
”Tjuven Adolfus Kuftos säger sig ha sett omänskliga fotspår i Mudflats. Han hävdar också att man kan se varelser i vattnet vid Mudflats när tidvattnet är som lägst, tidigt på morgonen.”
”Håll ut Sara. Jag skall få ut dig därifrån.” Wera är nu fast besluten att rädda sin vän.

Wera tackar för informationen och börjar bege sig mot von Heines hus för att försöka få till ett möte med Ambassadör von Sterben.
På väg över Plentzerplats ser Wera Märta Hoffstetter komma gående. ”Vad gör hon här?”
Märta går utan tvekan över torget och Wera följer efter. Till sin förvåning ser Wera att Fru Hoffstetter går fram till huset som tillhör Doktor Verfullen, tar fram en nyckel och låser upp framdörren. Wera blir så förvånad över detta att hon glömmer bort att hon är förklädd och skyndar fram till Märta. Reaktionen blir alltså inte som Wera först förväntar sig. Märta ryggar skrämt tillbaka när Wera kommer skyndande. För att inte röja sig själv frågar Wera vem hon är och vad hon gör där. Det visar sig att Märta fått jobb som städerska hos Verfullen. ”Det var intressant. Det kan även vara till nytta. Werner nämnde att det kunde vara en idé att kolla vad Verfullen håller på med.” Märta går in och låser dörren efter sig. ”Patienterna verkar inte vara välkomna till doktorn idag.”

Hon går nu vidare till von Heines residens. När Wera knackar på öppnar en snorkig betjänt.
”Söker Von Sterben.”
”Han är upptagen.”
”Hälsa honom att Altdorfs örn kräver en tjänst.”
Wera kopplar nu på charmen. Betjänten går med på att kolla om von Sterben har tid och ambassadören dyker också upp efter en stund. Han tar med Wera till ett mottagningsrum och frågar vad hon vill. Wera upprepar sitt meddelande men reaktionen blir inte som hon väntat.
”Vilken Altdorfs Örn? Och vad skall jag göra för en tjänst” säger en mycket arrogant och självsäker von Sterben.
”Gabriel Sachs. Och vad tjänsten är det vet jag inte. Jag är endast en budbärare.”
”Vad är Altdorfs örn nu?”
”Han är på The Journeys End.”
”Och hur känner ni honom?”
”Det är inget ni har med att göra.”
”Heter ni Jenny?”
”Jenny?? Neejj?”
”Konstigt. Jag har fått ett brev från Altdorfs Örn som säger att en person vid namn Jenny skulle komma och visa mig ett ställe i Weavers District där det finns något som Prinsessan vill ha.”
”Va! Vad fasen är det här? Vad har Gabriel tänkt sig nu?”
”Jag heter inte Jenny och har inga planer på att ta dig till hamnen.” Wera känner att hon ogillar denne adelsman och hans sätt allt mer och mer
Wera hör nu ett kvinnoskrik inifrån huset. När hon påpekar detta för von Sterben får hon till svar:
”Jag hörde inget. Och när det gäller den så kallade Altdorfs örn och tjänsten så tänker jag inte göra något. Varför skall jag bry mig om en gammal föredetting? Han står inte längre i gunst hos prinsessan.”
Von Sterben visar tydligt att han varken står på kejsarens eller Gabriels sida. Wera lämnar byggnaden men en sur smak i munnen. ”Jag borde inte ha sagt att Gabriel är på The Journeys End.”
Hon tar sig nu till Journeys End för att förvarna Gabriel om den svekfulle ambassadören men får veta av världshusvärden att han inte är inne. Det finns inget annat att göra än att återvända till lägenheten och de gömda männen.

Hon får ett bemötande hon inte väntar sig. När dörren öppnas möts hon an Uberstark med draget vapen, Loamdelve har armborstet riktat mot henne. Faustman vrålar åt henne samtidigt som han pekar mot henne med pistolen, sliter ner henne på golvet och ger henne en spark i magen.
”Men..? Vad..?” Då slår det henne. Hon har glömt bort igen att hon är förklädd.
”Faustman! Det är jag, Wera.” När Faustman stannar upp visar hon att hon är sminkad.
”Jordgubbsflickan! Varför är du utklädd?”
”För att jag har för många fiender för att våga gå fritt.”
”Vi har andra problem” säger Ûberstark. ”Vi är upptäckta av vakten. De har detta stället under bevakning.”
”Vad! Hur kan de veta?”
”Det hade vi tänkt fråga dig. Arta Schaffer var här alldeles nyss och frågade ut smeden Eckert. Tack och lov så är han lojal mot dig så han avslöjade oss inte. Eckert fick dock veta att vakten blivit tipsade via ett anonymt brev som berättade att vi fanns på den här adressen. Du sa att ingen visste om detta gömställe.” Det sista säger Ûberstark med en stark markering. Wera har nu allas ögon riktade mot sig och hon känner att kallsvetten börja rinna längst ryggen.
”Men jag har inte berättad det för någon… Jag kan ju ha blivit skuggad under någon av turerna i staden.”
”Jag vet vem som förrått oss…” säger Faustman, ”… det är den där illaluktande halflingen.” Han pekar nu pistolen mot Loamdelve.
”Och varför skulle han göra det? Han har ett pris på sitt huvud.” Än en gång får Wera lugna ner The Fist. ”Vi får spekulera över det senare. Vi måste sticka.”
”Ja. Vi är övertygade om att de har tillkallat förstärkning och att de dyker upp när som helst.”
”Vi skjuter de jävlarna!” säger Faustman med ögon som ser galna ut.
”Var inte dum!” fräser Wera.
”Kalla mig inte dum!!” vrålar Faustman och vänder pistolen mot henne.
”Vi har inte tid med käbbel” bryter Uberstark in. ”Vi måste iväg. NU! Jag föreslår taket.”
Att först klättra upp på taket och sedan hoppa till taket på byggnaden bredvid är ingen strategi som roar Wera. Den före detta gatflickan har ingen talang att klättra och definitivt inte för att hoppa mellan tak tre våningar upp. Men hon inser att det finns inget val så hon tar ett djupt andetag och klättrar ut genom fönstret. ”Titta inte ner, titta inte ner.”
Till hennes stora lättnad (och förvåning) klarar hon att ta sig till taket på byggnaden bredvid utan problem. Och där på taket ligger det en rödhårig kvinna tillsammans med 5 skadade män och spanar mot ett fönster de nyss klättrat ut genom.
Wera ser att Hans-Helmut Herrman dyker upp tillsammans med 3 av männen som hjälpte Baerfaust att slå ner Richerbachs Freicorps. De går in i byggnaden med Arta Schaffer och hon uppfattar även deras rop:
”Stället är ju tomt!” Vakterna söker igenom rummet.
”När vakterna går ut från rummet till trapphuset hoppar vi tillbaka till andra taket” viskar Wera. ”Då kommer de inte att se oss.”
Men när Wera hoppar tillbaka tappar hon kogret med armborstlod._ ”Skit! Måtte ingen ha sett det.”_
Turligt nog så hör hon ingen som ropar så de samlas i rummet.
”Vad gör vi nu?” frågar Überstark.
Wera går och frågar Tobias Eckert om han kan hjälpa henne i den prekära situationen. Än en gång får hon hjälp av den snälle smeden som för dem till Gunter Baltes på the Golden Spool. Efter lite köpslående och leenden så går Baltes med på att hyra ut ett rum i 5 dagar till sällskapet.
”Jag står inte ut längre” ropar Faustman när de installerats sig i rummet. ”Jag klarar inte av att bo med den stinkande halflingen.” Faustman pekar än en gång med pistolen mot en skärrad Loamdelve.
”Gilla läget, Faustman” replikerar Wera och lyckas sedan lugna ner ”The Fist.” Men hon börjar bli allt mer orolig gällande Faustmans psykiska tillstånd.
Efter ett kort krigsråd beslutar de att försöka övertala Gerd Knaak och Werner Klebb att hjälpa till med män för ett anfall mot Bengt The Knifes tillhåll. Wera beger sig ner till hamnen.

Comments

Averheim

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.