The Enemy Within Averheim Sessions

The Enemy Within - Solospel inför spelhelg 7, Del 2 - Frau Wera

Anfallet mot The Knife

Wera anländer till hamnområdet med ögon och öron på helspänn. Hon har många fiender i den här stadsdelen men hon kommer inte få med sig Werner Klebb och Gerd Knaak om hon är förklädd.
Hon finner de två gängledarna och försöker få dem att sluta upp i ett anfall mot Bengt The Knife och dennes anhang. Tyvärr så är de två inte alls sugna på att anfalla den ökände brottslingen så Wera behöver nu använda all sin övertalningsförmåga i sitt försök att få medhjälpare. Efter en lång diskussion ger sig Knaak och Klebb och Wera blir lovad att få med sig 4 män ur The Fish och Wharf Rats.
Nöjd med detta går Wera tillbaka till rummet men under förberedelsen inför anfallet meddelar Faustman och Loamdelve att de inte följer med:
”Jag tänker inte besudla mig igen med att strida” säger Crime Lorden.
”Jag tänker inte gå ut. Jag är den mest efterspanade personen i Averheim. Alla kommer att känna igen mig!” utbrister Loamdelve.
Wera kan inte dölja sin besvikelse men varken hon eller Überstark tänker ändra sina planer utan de beger sig tillsammans med Überstarks och hamngängens män till Faust Quarter. Samtliga 8 personer har på sig kraftiga rockar med huva.

I Faust Quarter upptäcker de att Bengt The Knifes hus är ett av de större i stadsdelen. En byggnad på tre våningar med ett kraftigt staket runt om och förbommade fönster. Staketet har vassa spikar på krönet och en kraftig grind i ett av tomtens hörn.
Wera leder sitt gäng i en cirkel runt byggnaden så att står inte långt ifrån grinden. Hon låtsas sedan vara en vanlig fotgängare som passerar grinden. Hon stannar till och lyfter foten som om hon tittar efter något under sulan samtidigt som hon lutar sig mot grindens handtag som för att ta stöd. Till sin förvåning märker hon att grinden är olåst so hon öppnar den lite diskret. Inte tillräckligt diskret dock för hon hör någon som visslar till inifrån huset. Wera släpper handtaget och går vidare. Så fort hon är utom synhåll från huset skyndar hon sig till de andra och de väntar i 20 minuter för att se om någon kommer ut. Inget händer runt huset men de 4 männen från hamngängen börjar bli nervösa. Wera försöker nu få dem att skärpa sig och vara tysta vilket lyckas nästan. En av männen backar därifrån och lämnar dem.
”Nu anfaller vi” väser nu Wera till de andra. ”Vi tar oss snabbt genom grinden och ställer oss mot husväggen. Sedan rör vi oss mot fönstret på husets gavel och in.”
De skyndar sig på huk mot grinden.
Wera blir snabbt varse att blivit sedda. När de når grinden hörs ljudet av ett krutvapen och en av hamnjobbarna ropar till samtidigt som det ser ut som om en osynlig hand knuffar honom bakåt. Sekunden efter ropar en av Überstarks mannar till när han blir träffat av ett armborstlod. Så står de alla mot husväggen. Wera leder dem till husets kortsida. Hon viskar snabbt ut sin plan:
”Überstark, du slår in fönstret. Jag täcker er med armborstet och ni andra skyndar er in.”
Überstark gör processen kort med fönstret och de 6 följeslagarna hoppar snabbt in. Wera hör hur det ropas där inne och att det uppstår stridigheter alldeles innanför fönstret. Hon och Überstark följer snabbt efter de andra in i huset.
Husets bottenplan består av ett enda stort rum utan innerväggar. Det ligger fyra madrasser på golvet, en tunna med öl och en träckhink som står i ett hörn. I den bortre delen av rummet leder en trappa upp till övervåningen och hela rummet stinker av smuts och urin.
Hon ser också att mannen som blev träffad av krutvapnet ligger död på golvet och att hans kompisar i samma stund hugger ned en fiende som verkat ha väntat på dem vid fönstret.
Då hör Wera att Bengt The Knife vrålar ut en utmaning till henne från en våning ovanför:
”Kom upp och möt mig din bastard till hora. Det skall bli ett nöje att snitta upp dig som jag gjort med dina slynkompisar.”
Wera fylls av en stark ilska och ett begär att rusa upp för trappan och sätta ett lod mellan ögonen på fanstyget men hon lyckas motstå impulsen och gå tillsammans med de andra. Hon vrålar själv:
”Fort! Upp för trappan! Ju fortare vi kan ta dem desto bättre.”
Alla 7 skyndar sig till trappan och fortsätter upp till nästa våning.
Husets andra våning är tomt förutom två män som står som vakter framför en till trappa mittemot den de kommer upp för. Weras män attackerar de två vakterna. De 5 hejdukarna går in i närstrid med The Knifes män vilka lyckas stå emot anstormningen men sedan rusar Überstark fram. Med ett hugg fäller han den ena av fienderna och vägen upp till tredje våningen är fri. Wera och Überstark fortsätter till våningen ovanför och lämnar de andra i striden med den återstående vakten.

När Wera kommer uppför trappen ser hon hur Überstark attackerar Bengt The Knife som står bakom en av sina män. Den forne Pit Fightern får också in en träff mot fiendens kapten. Tyvärr har The Knife en bättre rustning än sina hantlangare så han överlever hugget.
I rummet ser Wera tre sängar varav en är upptagen av en bunden och naken Sara vars kropp är full av skärsår. Hon ser också ett äldre halflingpar som ligger bundna i ett hörn av rummet. ”Loamdelves föräldrar.” I rummet befinner sig också Gert samt en man som riktar ett gevär rakt mot henne.
”Jag kommer, Sara!” Wera tvekar inte utan springer fram till gevärsskytten och avlossar armborstet i hans mage. Under tiden ser hon att både The Knife och hans hejduk får in varsitt hugg på Überstark. Hennes motståndare släpper geväret, drar ett svärd, hugger och träffar henne i sidan. Mannen ansluter sig sedan till männen som står runt Überstark, troligtvis för att ringa in honom.
”Vart är de andra? Hur svårt kan det vara att döda den siste vakten där nere?”
Innan Wera hinner göra något mer knuffar sig Überstark fri från de som omringat honom och i panik kastar sig svårt sårad ut genom fönstret.
Det får Wera att hals över huvud fly nedför trappen till våningen under.
På andra våningen står de två av hennes gäng som fortfarande lever och slåss med vakten. Hon hör hur fienden bakom henne rusar fram till fönstret och sedan ljudet av pistolskott.
”Om Überstark mot förmodan överlevde hoppet är han död nu” tänker hon samtidigt som hon fortsätter flykten till trappan mot bottenvåningen.
Hon hör hur striden fortsätter vid trappan till tredje våningen och vågar sig på att kasta en blick bakåt innan hon rusar ner. Den siste vakten stupar men ned för trappen kommer nu The Knife, Gert och mannen som hade geväret.
Så är hon på nedersta våningen och utan att stanna hoppar hon ut genom samma fönster hon kom in, men istället för att rusa mot grinden och riskera en kula eller ett lod i ryggen springer hon till staketet och försöker klättra över. Hennes försök är dock förgäves då hon inte lyckas få något bra grepp av rädsla att göra sig illa på spikarna som pryder krönet.
”Ta dig samman, kvinna! Andas djupt och försök igen.”
Wera tar sats och kastar sig upp mot muren… och hon kommer över! Hon flyr sedan för sitt liv till sitt rum i Weavers District.

Comments

Averheim

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.