The Enemy Within Averheim Sessions

The Enemy Within - Spelhelg 11, Del 1 - Friherre Ruben Ulfman von Mohr

Ruben och Herbert

Det är sen eftermiddag. Ruben går hem. Där finner han Nellie och Gabriel. Ruben tänker göra sig i ordning för kvällen men hinner inte så långt innan han hör dörrklockan ringa. Gabriel går och öppnar och Ruben hör på rösterna att det är två personer som kommer in varav en av dom är Ludwig von Pappen. I salongen möter Ruben Nellie som ser orolig ut. Ruben gestikulerar till henne att hon kan hålla sig i köket. Hon ska slippa möta sin tidigare kidnappare. Hon antar erbjudandet tacksamt med en nigning. Von Pappen stövlar självsäkert in. Den här gången har han med sig sin syster Elsbeth. Ruben och Gabriel är chevalereska och bjuder henne att sitta och serverar henne vin. Von Pappen är girig efter nyheter och frågar ut Ruben om händelserna runt Selenas död. Ruben spelar dock så oskyldig och förbryllad över det hela att von Pappen själv drar slutsatsen att någon måste ha tagit tillfället i akt och mördat Selena. Att coachöverfallets egentliga mål var hon. Von Pappen berättar att Selenas man, Ulfred, dog ung. Han var sjuklig. Därför kommer nu Nicolo Machiavelli att bli övehuvud för von Kusch-familjen som förmyndare åt lord Wilhelm. En utlänning blir överhuvud för en av dom stora utmanarna till elector count tronen! Sannerligen en häpnadsväckande utveckling. Von Pappen kommer med ett erbjudande. Imorgon bitti kommer Selenas testamente att läsas upp och då kommer Machiavelli att få tillgång till familjens bankfack. Von Pappen vill att Ruben och Gabriel tar sig en titt där innan det sker. Även om det finns en förteckning över innehållet i bankfacket så vet ingen i detalj vad som finns där förutom Selena och det ger ett gyllene tillfälle att få ett informationsövertag på Machiavelli. Ruben och Gabriel vet inte helt vad de ska be om i utbyte mot detta uppdrag. Von Pappen intygar åter vilken hedersknyffel han är i affärer och lovar att i utbyte mot detta att ge dem var sin tjänst att be honom om. Som så många gånger förr så tänker Ruben på hur von Pappen sålde Nellie vidare till von Tuchtenhagen och för sig själv ger han von Pappen några fula öknamn. Trots detta tror han von Pappen kommer att hålla sitt löfte och de går med på detta.

Ruben tar ett bad och tänker. Han vill hälsa på sin far i Shallyatemplet. Han gör sig i ordning och Gabriel och Ruben diskuterar vad de ska göra. Ruben har en plan för att testa sin kusin Danielas lojalitet och han ber Gabriel att göra en beställning på visitkort hos Kühler o son. Ruben går till Shallyatemplet. Han ber inför gudinnan och sen går han in till sin far. Rubens känslor för sin far och för vad fadern har gjort har drastiskt förändrats sedan mordet på Selena. Han förstår sin far nu, tror han. Ruben är övertygad om att Herbert aldrig dödade Linda Therese. Att han var starkare än Ruben var. Han tror att pengarna som betalats till Shallyatemplet var betalningar för att hålla Linda Therese inspärrad och att hon fortfarande är där uppe någonstans, och dessutom att anklagelserna om övergreppen på barn är osanna. Dessa förhoppningar kommer dock på skam.

Herbert är lite klarare nu och har nu förstått att Sigwald är död. De för ett stilla samtal. Ruben talar med respekt och tillgivenhet. Herbert vill inte heller bråka. Han berättar om allt fruktansvärt han har gjort. Han ville skydda Ruben och Sigwald så han dräpte Linda Therese. Hon hatade Sigwald och förgrep sig på honom. Det var därför han blev en kvinnohatare. Och Sigwalds utflykt till Young Blades Duelling Society i Nuln med Felix von Steiner gjorde bara saken värre. I sitt dödsögonblick så uttalade Linda Therese en förbannelse över Herbert och han drevs därefter av en lust till barn och betalade stora summor till Shallyatemplet för att få barn att förgripa sig på. Moder Henriette såg på detta väldigt pragmatiskt, döm några få för att hjälpa många. Herbert skäms och hatar sig själv för vad han har gjort. Hans enda tröst nu är att han är en bruten man och kan inte längre förgripa sig på barn. Han känner att den kraft som drev honom till detta har tappat intresset för honom. Ruben anar vem denna kraft är. Ruben känner sig äcklad men han kan inte dömma sin far och känner en stor ömhet för honom. Herbert ber att Ruben ska kunna förlåta honom när han är död. Ruben förlåter honom och de försonas. Herbert är tacksam. Han ser in i Rubens ögon:
”-Lägg mig bredvid Sigwald. Och be min mor om förlåtelse.” Ruben nickar.
”-Ruben, följ von Alptraum igen. Gör fred med Marlene. Anslut dig till flocken. Det är så vi alltid har överlevt.” Så tar han fram en nyckel och ger den till Ruben.
”-Bankfack 33, det är ditt nu. Där finns allt…” han tillägger med en viskning ”…och brevet från Herr Liebling. Förlåt mig…förlåt.”

Comments

Averheim

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.