The Enemy Within Averheim Sessions

The Enemy Within - Spelhelg 11, Del 1 - Werner Lankdorf

Stadsarkivet är avstressande

Vännerna samlas hos Ruben efter den dråpliga dillegensfärden, stämningen är tryckt. Ingen säger ett ljud, Werner känner sig helt bedrövad och knäckt efter det som han och Ruben gjorde mot Selena von Kusch. Men det var ju hennes sista önskan i livet, tänkte Werner. Sen den rejäla utskällningen han fick av Niccolo Machiavelli gjorde inte saken bättre. Werner samtalar lite med sin kusin Nellie Metternish, hon lever ett bra liv nu hos Ruben. Werner tittar på Ruben, han kan se att Ruben är helt förkrossad och inte alls mår bra. Ruben är helt otröstlig efter att Clothilde von Alptraum berättade att hon aldrig vill ha något mer med Ruben att göra. Helt plötsligt reser sig Ruben upp, han tittar sig runt i rummet på alla sina vänner. " Jag vill att ni genast lämnar mitt hus, jag måste få vara i fred så jag får försöka smälta det vi nyss ställt till med". Alla förstår allvaret i dom orden, så alla utom Gabriel lämnar Rubens hus.

Wera föreslår att dom beger sig till The Golden Spool, det är ett bra värdshus i Weavers District. Framme på The Golden Spool bjuder Wera på mat och dryck, hon bjuder även in en halvling till bordet som sitter för sig själv vid ett annat bord. Det visar sig att halvlingen är en utklädd Waldemarius Lomdelve. Sedan börjas det planeras vad som bör göras, Wera vill gärna ner i kloakerna för att kolla upp dom sinnade brunnarna. Men Werner känner sig inte redo för stunden, han känner sig mentalt utmattad efter dagens spektakel. Wera och Werner bestämmer sig för att gå till Steward Dagobert Tochfel för att få en skriftlig tillåtelse att undersöka kloakerna och brunnarna. Medan Ingvald och Waldemarius går ut och inhandlar lite saker. När dom kommer ut från värdshuset möts dom av att Hannes Kuhler med son står och viftar med dom senaste nyheterna av Averheim Gazetter. Det är han som är boktryckare och utgivare av Averheim Gazetter. Werner går fram och köper ett exemplar, där kan han läsa att Quintus von Griffonstein har smutskastat Kapten Baerfaust i pressen. Men det värsta av allt är att han öppet påstår att Kapten Baerfaust är The Black Hood. Werner blir så irriterad och förbannad så att han skrynklar ihop tidningen och kastar den på marken. Ingvald plockar upp den. “Att den jävla ormen har mage att göra något sådant, det var ju för fan Kapten Baerfaust som tog bort arresterings orden på von Griffonstein” säger en mycket upprörd Werner.

Sedan delar sällskapet på sig, Wera och Werner beger sig mot Averburg. Werner hittar upp till Steward Tochfels kontor, han går fram till sekreteraren och ansöker om att få träffa Steward Tochfel. Dom blir hänvisade att vänta, för att Steward Tochfel är upptagen med ett annat möte först. När dom väntat ca 30 minuter öppnas dörren till kontoret, ut kommer Ambassadör Rutger von Sterber. Han passerar Wera och Werner med en meters avstånd, men han tittar inte ens åt deras håll. Vilken tur att Wera var utklädd, tänker Werner. Dom går fram till sekreteraren som meddelar att dom får vänta 30 min till innan Steward Tochfel tar emot, Werner känner hur humöret rinner på. Men innan han hinner höja rösten så har Wera redan hunnit charma honom. Dom blir insläppta på Steward Tochfels kontor, där sitter han vid sitt skrivbord. Han känner igen dom båda, så han vinkar fram dom till skrivbordet. Wera ber honom om kartor över brunnarna och kloakerna, samt ett skriftligt intyg på att dom får gå ner i kloakerna som han lovat henne. Han sitter där likgiltig och går dom till mötes, men både Wera och Werner kan se att han är väldigt pressad. Wera kan inte hejda sig så hon frågar honom vad som tynger hans hjärta, han bara försöker få dom att tro det inte är något. Då sätter Wera in den stora charmen igen, han kan inte motstå hennes otroliga utstrålning. Han berättar att Rutger von Sterber kräver att staden Averheim ska förse von Heines arme med behövlig utrustning och förnödenheter när armen passerar Averheim på väg mot Streissen. “Hur kommer du ställa dig till det kravet?” undrar Werner. “Det är klart jag måste ta stadens sista besparingar, för att ge von Heines arme förnödenheter så att de snabbt passerar Averheim. Jag gör det för Averheims bästa, jag vill ju absolut inte att von Heines arme skall hamna i bråk med von Leitdorfs arme. Då har vi snart ett inbördeskrig, det är det sista jag vill ska hända” säger Steward Tochfel. “Vad menar du med att ta Averheims sista pengar?” frågar Wera. “Averheim är så gott som bankrutt, ingen betalar några skatter längre. Varken adeln eller borgarna betalar skatt så länge det inte finns en Elector Count, samma sak med dom fattiga. Kapten Baerfaust ber om pengar så han kan betala ut löner till stadsvakten, men jag nekar honom. Kapten Baerfaust hatar mig, men jag skulle gärna hjälpa honom om staden hade några pengar” säger en bedrövad Steward Tochfel. Wera och Werner tackar Steward Dagobert Tochfel för hans samarbetsvilja och ärlighet, sedan lämnar dom hans kontor.

Dom går tillbaka till The Golden Spool för att träffa Ingvald och Waldemarius. Ingvald berättar att Kapten Baerfaust blivit överfallen på stadsvaktens kontor, av Bengt The Knife och Stanislav Schussel. Kapten Baerfaust är svårt skadad, men han åsamkade Bengt The Knife en svår skada också. Han har huggit av armen på Bengt The Knife. Werner blir alldeles kall av oro, han skulle bara vilja springa dit för att se hur Kapten Baerfaust mår. “Tänk att den jävla von Griffonstein kunde anklaga Kapten Baerfaust för att vara The Black Hood, se hur jäkla fel han hade. Kan tänka mig att Kapten Baerfaust är jäkligt besviken på mig och Ruben, för det var ju vi som såg till att han tog tillbaka sin arresteringsorder på Quintus von Griffonstein för att hjälpa oss” tänker Werner. Stämningen blir ganska låg efter att dom fått höra vad som hänt med Kapten Baerfaust. Werner tar med sig Waldemarius till stadsarkivet, medan Wera och Ingvald ska till Strigany lägret.

Framme på stadsarkivet stannar Werner till och pratar med Rodebringer. Rodebringer känner igen Waldemarius från hans tidigare besök på stadsarkivet. Werner visar runt Waldemarius bland böckerna, och ger lite smarta tips hur man snabbt hittar i biblioteket. Waldemarius reflekterar på hur lugn Werner är, nyss var han ett nervvrak. Werner hämtar några böcker, sedan plockar han fram sina vita bomullsvantar och glasögon. Han börjar försiktigt bläddra i böckerna medan Waldemarius står och pratar, Werner avbryter sökandet i böckerna. Han tar av sig glasögonen och blänger irriterat på Waldemarius, som fattar vinken och stänger igen munnen. Efter 2 timmar har dom fått fram några bra ledtrådar, plus att dom hittade några helt oväntade hemligheter. När dom lämnar stadsarkivet känner sig Werner tillfreds med livet, all den inre stress han tidigare haft är som bortblåst. Werner och Waldemarius går tillbaka till The Golden Spool för att möta Wera och Ingvald. Dom sätter sig vid ett bord och beställer in något att dricka, sedan börjar dom prata tyst om att göra inbrott hos Dr Wilhelm Verfullen. Wera och Werner är väldigt intresserade av vad som finns bakom den låsta ståldörren, i källaren hos Dr Verfullen.

Comments

Averheim

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.