The Enemy Within Averheim Sessions

The Enemy Within - Spelhelg 11, Del 3 - Friherre Ruben Ulfman von Mohr

Sökandet efter Gerti

De går upp tidigt. Gabriel säger att han inte har sovit så bra och drömt mardrömmar. Han är glansig på ögonen tycker Ruben.
Gabriel förklär dem till Mandel Brot och Pontus Yarn, två män som till nyligen arbetat som vakter på flodbåtar. Gabriel säger att han kan en flodvaktarsång, ”Simma lugnt”. Gabriel sjunger den och Ruben tycker den är jättefin och att den känns väldigt genuin. De rekvirerar hästar från Journeys End och beger sig iväg genom staden och ut på vägarna. De hamnar i gott samspråk där de sakta rider fram. Ruben tycker det är befriande att vara någon annan och älskar att vara på hemligt uppdrag. Gabriel är dessutom alltid bra färdsällskap. Ruben bryr sig inte om titlar och livet känns bekymmerslöst. Gabriel tycker nog också att livet är bra. Han säger:
”-Vi är som två planeter som krockar med varandra.” Med det menar han att han och Ruben arbetar bra ihop. Sen berättar han länge om Altdorf och sin anställning hos Schwartzhelm. Han berättar om bagerierna, hamnen och tavernorna.

De rider på landsvägen mot Heideck. Det är folk på vägarna. Där finns välskötta gårdar med solrosor och äppellundar och fält med gulnande raps och vinodlingar. När de närmar sig platsen för överfallet så rider de upp till en bondgård som ligger på en höjd och ber att få inhysa sina hästar där. De fortsätter till fots och snart är de framme. Gabriel finner snabbt spår och han följer dem. Ruben följer på avstånd. Gabriel kommer tillbaka och rapporterar att han har sett flickan, Gerti, och tre män som lastar på packning på två vagnar som om de höll på att bryta upp ett läger. Den ena är en vit vagn som ser misstänkt ut som en av Red Arrow Coaches vagnar, den andra är en öppen lastvagn. De ska snart bege sig av. Ruben och Gabriel småspringer tillbaka till hästarna. Det är tungt slit i hettan. De tar hästarna och rider ut på vägen igen. Snart möter de Gerti som är på väg mot Averheim i lastvagnen. De hälsar på henne och byter några ord. Hon åker vidare. De förstår att den vita vagnen går åt ett annat håll. Vilken ska de följa efter? Ruben bestämmer att de följer Gerti för han tror att det leder dem till den som leder detta. På avstånd följer de Gertis vagn tillbaka till Averheim. Vid södra stadsporten stannar hon in. Ruben ser att där nära stadsporten sitter Hans Blichter. Ruben har inte sett honom sedan den dagen de alla vaknade upp på en coach och blev överfallna av grönskinn. Blichter nickar till Gerti och sedan nickar han till en av vakterna och hon blir vinkad in genom porten. De är oroliga att de ska tappa bort henne i staden men det går bra och hon åker in i Faust Quarter. Hon stannar vid Zimmermann strasse 4. Det är ett förfallet hus men det är starkt befäst med en järndörr och galler för fönstren. Det har vakter både inne och ute och är bevakat från taken på andra sidan gatan. Gabriel går runt på baksidan och kollar och Ruben sticker ett par kopparslantar i handen på en gammal gumma som bor granne till magasinet och ber henne att få gå upp till en balkong i hennes hus. Hon har en efterhängsen hund men hon får den bort från Ruben till slut. De ser Gerti få hjälp med att lasta av sin last och den bärs in i huset. Gerti åker. Ruben och Gabriel beger sig därifrån och åker hem och byter om. Nellie tillagar en lunch åt dem. Sen går de till stadsarkivet. De vill söka efter vem som står som ägare till Zimmermann strasse 4. Roderbringer är inte så hjälpsam uten säger bara ”-Hylla ”C”! och pekar. Det är väldigt dammigt att leta igenom dom gamla arkiven. Mitt i alltihop börjar Gabriel prata om att han kanske skulle investera i fastigheter. Zimmermann strasse 4 står registrerat på Friedrich Grosz. Dock är det ett annat hus som han äger som de blir mer nyfikna på och det är ett hus som han har ärvt av sin far, Dunkel Platz 7. Flera timmar har gått medans de var i arkivet och mörkret har börjat falla.
De förklär sig igen och beger sig sedan ner till Faust Quarter. De finner Grosz hus och går runt på baksidan. Gabriel dyrkar upp dörren. Då blir de upptäckta av två pojkar. De pratar med dem och mutar dem med några silver och Rubens hatt. Ruben och Gabriel går in. På nedervåningen finner de kök och hall. Allt är välskött och med fina viner i skåpen. De går upp och finner ett sovrum och ett kontor. Båda är lyxigt inredda med mattor och tavlor och exklusiva möbler. Friedrich Grosz har förfinad smak. Ett stort skrivbord drar till sig Gabriels uppmärksamhet. Han finner ett lönnfack som han dyrkar upp. Det innehåller guld, silver och diamanter. De finner order från The Black Hood till Grosz och dokument som pekar på att Grosz har utpressat värden på Journeys End, Gunnar Tabeck, att uppge tider och last för coachavgångar från Red Arrow. I ett arkivskåp hittar de en grotesk tavla föreställande Ruben och hans mor som hon målade när Ruben var liten.
Plötsligt hör de röster nere på torget. Barnröster.
”-De är där inne!”
”-Kom ut era kräk!” vrålar en mansröst.
Ruben och Gabriel har bara sekunder att avgöra vad de ska göra. In genom dörren där nere kommer en man. Han springer upp för trappan. De är fångade! De drar sina pistoler och skjuter mot mannen som visar sig i dörröppningen. Båda missar och flisor flyger från dörrkarmen. Ruben känner igen mannen som Rutger Cornelius. Han är rasande. Han duckar i korridoren och dyker sen fram och avfyrar sitt armborst mot Ruben. Ruben blir träffad. Gabriel och Ruben hoppar ut genom andra våningens fönster och klarar sig ganska bra. Cornelius dyker upp i fönstret och fortsätter skjuta på dem. Både Ruben och Gabriel blir träffade. Livrädda försöker de hålla sig bakom hinder och springer runt huset mot baksidan. Cornelius hoppar också ut. Han skadar sig lite i fallet. Han haltar efter dem. Han är dem hack i häl och Ruben väntar sig att närsomhelst känna ett lod i ryggen men Cornelius missar och Gabriel och Ruben förlorar sig i skuggorna i Faust Quarters gränder. Utmattade och skadade tar de sig hem.

Ruben och Gabriel tvättar av sig och ber Nellie att hämta doktor Gluckstein. När hon har gått knackar det på dörren. Ruben öppnar och ställs inför en brett leende von Griffonstein. Han stiger in och stänger dörren. Han lutar sig nära Ruben.
”-Jag vet vad du gjorde med Selena von Kusch. Gisselbrecht Kuhn har berättat allt. Han är informatör för mig förstår du. Det trodde jag inte att du hade det inom dig Ruben. Vilken handlingskraft!”
Ruben är inte förvånad men han trodde inte det skulle komma så här snart. Och han hade lite hoppats att han hade fel om Kuhn. Ruben tycker bara inte om Quintus långa näsa i den här historien. Ruben gjorde ett heligt avtal med Selena. Han förstår att det är kört men känner sig ändå märkligt lugn när han tänker på samtalet med Selena. Han talar tyst med huvudet böjt.
”-Du skulle aldrig förstå. Det här var mellan mig och…” Quintus avbryter honom.
”-Ja ja, det där bryr jag mig inte om. Men nu är det så här. Du ska göra som jag säger. Du ska lägga din röst på oss i elector count-valet. Eller hur?”
”-Ja” säger Ruben stilla och nickar.
”-Bra, då förstår vi varandra. Men så är det så att du har inte skött ditt uppdrag. Du ska ju sätta dit von Sterber. Du fick klara order av O.D.R.A. Varför har du inte gjort något?”
”-Det har ju inte varit någon möjlighet…” börjar Ruben. Quintus vill inte lyssna.
”-Se till att få det gjort. Och så bör Werner Lankdorf ta anställning hos oss. Säg det till honom. Gott, trevligt att tala med er von Mohr.” Quintus går.
Ruben tänker ”Jag gick med på att ge er EN röst.”

Nellie kommer tillbaka med doktor Gluckstein och hans lärling, den 60-årige Fritz. Ruben och Gabriel blir väl omhändertagna.

Comments

Averheim

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.