The Enemy Within Averheim Sessions

The Enemy Within - Spelhelg 7, Del 2 - Frau Wera

Summering av trådar

När Wera kommer in i köket på von Mohrs hus möter hon Rubens betjänt Leo Mannerheim. Men istället för den arrogante mannen som fräste åt henne tidigare står där en vildögd man med draget tvåhandssvärd och stammar osammanhängande:
”Det var fruktansvärt… Den mannen är ett monster… Vi måste varna Sigmartemplet… Hans ögon glödde!”
Wera är alltför trött för att fästa någon större vikt vid Leos prat, hon är mest nöjd att han inte bryr sig om att den forna hushållerskan har kommit tillbaka. Hon lyssnar bara med ett halvt öra när Ruben försöker lugna Leo varvid hon sedan följer von Mohr in i den nedre salongen. Där sitter Werner och Gabriel men Wera slås av den tryckta stämningen som råder i rummet. De tittar upp när hon anländer men reagerar inte nämnbart på hennes tillstånd. Wera ser att även Gabriel är blåslagen och att mannen från Altdorf ser rädd ut. Werner ser härjad och ovårdad ut och har blodsprängda ögon.
”Det är inte bara jag som haft det tufft ser jag.”
Så kommer Ruben in i rummet.
”Jag har skickat iväg Leo och alla tjänarna, så vi kan prata ostört.”
Han tittar på Werner som reser sig ur fåtöljen han har suttit i och börjar plocka fram bandage ur en väska.
”Kom här så skall jag titta på era skador” säger magikern med trött röst.
Wera går tacksamt fram till Werner men hon märker till sin förvåning att både Ruben och Gabriel tvekar att gå fram trots att de båda med all tydlighet också har skador.
”Vad har hänt? Vad har Werner gjort?”
Werner förbinder skadorna på dem alla innan han återvänder till fåtöljen. Efter en stunds tystnad säger Ruben:
”Vad hände, Werner? Dina ögon glödde.”
Werner suckar och svarar:
”Jag fick en vision att du var i fara och jag ville bara rädda dig.”
Ordväxlingen mellan Ruben och Werner fortgår med enstaka inflikning av Gabriel. Wera har svårt att följa med men hon förstår att Werner räddade Ruben och Gabriel från en prekär situation men även att han samtidigt skrämde upp de han räddade – rejält. Det som förvånar henne är att Ruben ifrågasätter Werners intentioner och lojalitet.
”Skall Ruben ifrågasätta Werners lojalitet och intentioner? Han bör sopa framför sin egen dörr först!”
Hon höjer rösten och tittar på Ruben samtidigt som hon slänger fram bilden hon hittade på damernas omklädningsrum i badhuset:
”När vi ändå är inne på frågan över vem man kan lita på så kanske du kan förklara den här bilden, Ruben?”
Bilden som nu ligger framför Ruben på bordet föreställer en varelse som är en blandning an en hermafroditisk varelse men med ett monsteransikte, horn och klor istället för händer och fötter. På baksidan står det ’Lieb mich’ och RUvM.
”Faustman läste upp texten för mig och jag kände igen din handstil, Ruben. Hur kan det komma sig att du skrivit ditt namn på baksidan av något så uppenbart oheligt?” Wera tystnar och tittar på Ruben.

Ruben, som nu håller i bilden, börjar skruva på sig innan han börjar berätta om en lång rad av händelser som lett till att han skrev sitt namn på bilden i sin hand.
Adelsmannen berättar först om hur han som barn följde med sin mor till Alptraums Old Mansion tillsammans med Annalise von Alptraum. Där målade Linda Therese von Mohr en bild av Anna-Lise tillsammans med Herr Liebling. Det framkom senare att Anna-Lise var gravid men att barnet inte var mänskligt. Marlene von Alptraum gjorde allt för att tysta ner skandalen och det innefattade även att hon tvingade Rubens far att göra sig av med Linda Therese.
Rubens mor berättade innan hon försvann att om hon kom tillbaka så skulle han passa sig. Hon visade honom också sin silverspegel där hon gömt hemligheter.
Då slås Wera av att hon förlorat sin spegel. ”Min spegel. De tog min väska och min lilla spegel. Det var det enda jag hade kvar hemifrån.”
”Martin von Sachs vet om målningen. Med den i sin hand kan han krossa von Alptraum. Det vill jag undvika. Min mor var med i ett sällskap som dyrkar chaosguden Slaanesh. Jag tänkte försöka ta kontakt med den kulten genom bilden och gömstället i badhuset. Via min mors anteckningar har jag fått veta att ett gömt utrymme i omklädningsrummet används för att skicka meddelanden.”
”Kanske var lika bra att jag hittade lappen. De skulle kunna ha använt den som utpressning mot dig. Eller skickat den till witch huntern för att bli av med dig” säger Wera i ett försök att gjuta olja på vågorna.

Werner berättar nu att Heidi har försvunnit efter att en kvinna kommit till henne i biblioteket. Han berättar också vad som hänt det senaste dygnet och vad han fått reda på efter att ha pratat med Ferenc von Alptraum och Konrad Mauer.
Selena von Kusch har haft besök av The Black Hood som erbjudit sig att köpa loss Wilhelm från von Tuchtenhagen.
Råttmännen existerar och bor under oss. De kallas också Skaven. Enligt Mauer är Averheim i stor fara.
Det finns två falanger av dyrkare av chaosgudarna som är i fejd med varandra: De som följer Tzeentch slåss mot de som dyrkar Slaanesh. Purple Hand, Red Crown, Brotherhood och The Conspiracy är namnen på kulter som följer Tzeentch medan Jade Sceptre följer Slaanesh.
Här skjuter Ruben in en kommentar och det är första gången som Wera ser adelsmannen famla efter ord.
”Werner… Det… Det är så att… Jag vet inte hur jag skall framföra detta men… Vi kan inte utesluta att Heidi är inblandad i konspirationen med Black Hood. Låt mig förklara.” Ruben höjer handen mot Werner som drar efter andan. ”Det låter som för stor osannolikhet de händelser som ledde till att Ritterbach kunde köpa brunnarna och att det sedan snabbt framkom att det var olagligt. En annan sak var Black Hoods besök hos Selena von Kusch. Hur många visste att hon bor i din gamla lägenhet? Vi, du och… Heidi.”
Wera som förväntat sig att Werner skulle explodera efter dessa ord får nu istället se en samlad magiker som nickar lite frånvarande.
”Den möjligheten kan finnas men det märker vi om hon dyker upp eller inte.”

När Werner är klar fortsätter Wera med att berätta vad hon varit med om. Hon berättar inte var hon nu håller hus och när hon kommer till den händelsen då vakten kom till Eckharts smedja kan hon inte låta bli att anklaga Gabriel:
”Varför förrådde du oss? Det var bara du och Caspar som visste om vart jag gömt Faustman och Loamdelve och Caspar kan inte skriva. Och vad menade du med att Jenny skulle visa von Sterber till hamnen?”
Gabriel berättar att planen var att de skulle komma samtidigt till hennes gömställe och det då skulle bli en strid. Wera känner hur hon tappar humöret:
”Hur tänkte du?! Vi var tvungen att fly över taket!”
”Vem är du att ifrågasätta mina planer” fräser Gabriel argt tillbaka.
Dessa utbrott gör inte stämningen bättre och de båda personerna från Reikland blänger på varandra.

Ruben och Gabriel berättar nu hur de gjorde inbrott hos Lena Steinhäger och visar upp alla brev och dokument de hittade som ställer utan tvivel att Steinhäger är en ledare av kulten Purple Hand.
De berättar också att Werner dök upp och räddade dem från The Honourable Guild of Assassins.
Äventyrarna börjar nu gå igenom och sammanfatta allt de vet.
En överraskande nyhet för Wera är att Ruben berättar att han vet som är Herr Weiss – en adelsdam vid namn Carmilla von Sachs.
”Hmmm. Henne skulle jag vilja prata med.”

Wera har under tiden även gått och försett sig med mat ur von Mohrs skafferi. Hon minns inte när hon åt sist och det smakar ljuvligt. Men hon känner också att trots detta inte känner sig frisk. Hon har ett tryck över huvudet och känner sig febrig.
”Det verkar som att jag drog på mig något ikväll. Inte så konstigt med tanke på vad jag höll på mig. Jag ska väl vara nöjd med att det inte blev något värre.”
Planeringen blir att de beslutar sig för att ta sig ut till Old von Alptraum Mansion utanför Averheim för att hitta målningen som Linda Therese gjorde på Annelise von Alptraum. Samma målning som även nämndes i brevet som Gregor hade i Tuath. Wera känner sig inte så peppad att åka men då både Ruben och Werner följde med henne och stred på Den Flytande Staden så kan hon inte backa ur när det är dags att betala igen tjänsten.
Ruben säger att han kommer att ordna fram en vagn och vara utanför Averheims sydöstra port om 1 ½ timme. Men innan Wera går ut från staden har hon först tänkt gå till sitt rum på Golden Spool för att byta om och beväpna sig.

Comments

Averheim

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.