The Enemy Within Averheim Sessions

The Enemy Within - Spelhelg 7, Del 5 - Frau Wera

Tavlan

De slänger in Gabriel på ett av sätena i kupén, varav Wera hoppar upp och tar tyglarna. Hon får sällskap av Werner och på vägen tillbaka till Averheim uppdaterar hon magikern vad hon såg på vinden i det förbannade huset.
Hon får då veta att Nellie är fri och är nu i Werners lägenhet. Det ingick i dealen som Werner och Ruben slöt med von Tuchtenhagen. Där ingick det också att von Krieglitz skulle följa med till von Alptraums gamla herrgård. Werner berättar också att von Tuchtenhagen har sålt Wilhelm von Kusch till the Black Hood efter att ha blivit övertalad av Dagobert Gabor. Pojken hämtades av Bengt ”The Knife”.

Wera håller ett högre tempo under färden tillbaka och de ankommer till Averheim efter en dryg timme. De åker först till von Tuchtenhagens hus. Wera förväntar sig nu en upprörd Leonora von Krieglitz men ambassadören har visst inte hämtat sig från upplevelserna i Old von Alptraum Mansion då hon försvinner in utan att säga adjö till henne.
Vagnen lämnas sedan åter till Red Arrow varav vännerna sedan tar sig till von Mohrs hus då Gabriel vaknat till under färden. När de anländer till Rubens hus möts de av en upprörd Leo Mannerheim som beskyller Werner för att vara ond men ingen av dem orkar bry sig i vad den gamle mannen säger. Ruben skickar iväg Leo och därefter låser adelsmannen ytterdörren bakom dem.
Det är en märkbart tagen Ruben som försiktigt tar fram rullen som visar sig innehålla en hoprullad målning samt några brev.
Wera kan inte läsa breven men hon kan i alla fall se vad målningen föreställer: En vackert gjord målning som föreställer rummet på vinden i von Alptraums gamla herrgård. I förgrunden står ett vackert barn som Wera ser är en mycket ung Annelie von Alptrum. Men i famnen håller barnet om en hemsk varelse som ser ut som ett av de monster som barn brukar berätta är gömd under deras sängar på natten.
”Är det Herr Liebling?! Den… den är ju vidrig! Det finns alltså fler demoner i Averland!”
Wera är så chockad över bilden att hon missar vad Ruben läser från breven.

”Vad blir det nu?” Wera vänder sig mot Ruben.
”Först behöver jag gömma undan målningen. Den får inte hamna i fel händer. Sedan har vi några timmar på oss att kolla upp saker och ting innan Ingvald skall upp i en ny pit fight. Alla kommer nog att vara där så jag och Werner behöver också vara där. Vi skall om inte annat dela ut inbjudningar till Kaufmanns party.”
De beslutar sig för att träffas på The Golden Spool om 2 timmar.
”Jag vill inte gå på Ingvalds match. Hoppas han kan förlåta mig men alla mina fiender kommer att vara där och jag bävar över vad Bengt ”The Knife” kommer att göra om han får syn på mig. Jag har andra planer.”
Gabriel gör sedan Wera sällskap till Weavers District då han har skaffat sig ett rum på Golden Spool. Efter att de två tagit en öl tillsammans på värdshuset går Gabriel till sängs då han fortfarande inte har hämtat sig helt efter vad han råkade ut för tidigare.
Wera väntar tills att Gabriel gått upp till sig innan hon verkställer sina planer.

Comments

Averheim

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.