The Enemy Within Averheim Sessions

The Enemy Within - Spelhelg 8, del 4 - Friherre Ruben Ulfman von Mohr

Morgon

Dom första strålarna av solljus kommer in i rummet. Ruben hör ljud nerifrån och blir orolig att dom ska bli ertappade men ingen kommer. Han tar farväl av Hilda och går ner för trapporna. Längst ner ser han orsaken till ljuden. Där står en omtöcknad Ingvald.
”-Men Ingvald, vad gör du här?”
”-Dom lämnade mig i ett rum här” muttrar Ingvald dystert.
”-Va, hela natten!?” Ruben börjar fundera på vad stackars Ingvald kan ha upplevt för fasor i sina drömmar.
”-Ja, det var inte så snällt. Men det är väl inte mer än vad man kan förvänta sig. Jag är ju inget att ha.”
”-Gabriel gick ju ner med dig och Werner och Caspar måste ha gått förbi här.”
”-Jag vaknade i ett sidorum. Kanske Werner och Caspar inte såg mig.”
”-Var är Gabriel då?”
”-Vet inte” säger Ingvald och hänger med huvudet. Sen säger han.
”-Jag kan ingenting.”
”-Du är ju folkets hjälte Ingvald! Ryck upp dig. Nu lämnar vi det här stället. Vilken fantastisk match det var.”

Ruben och Ingvald går ut i solen och vandrar omkring lite och pratar. När dom kommer till Golden Spool känner sig Ingvald lite bättre. Alla är samlade där så det verkar ha gått bra. Ingvald tar upp det oetiska i att lämna en fallen kamrat. Han blänger på Gabriel. Gabriel säger med en tunn röst att han var rädd. Ingvald vill att det nästa gång bestäms en mötesplats så att man kan avgöra om någon lämnats efter. Alla håller med om detta.
Sen föreslår Gabriel att dom ska rädda prinsessan. Ruben och Werner tycker inte att det är värt risken. Gabriel försöker vinna över Ruben till sin idé genom att föreslå att han blir Imperiets representant. Ruben suckar bara men säger till Gabriel att om han samlar mer komprometterande information på von Sterber så kan dom överväga att befria prinsessan. Det går Gabriel med på.
Sen blir det många disskussioner och mitt i allt ihop blir det tumult och ordväxling när Werner upptäcker att Caspar har tagit järnkronan av Ingvald. Ingvald känner sig dubbelt sviken. Dumpad och plundrad. Spänd stämning. Ruben önskar att Wera vore där.

Då kommer Hans Helmut Herrmann och ber att Werner och Ingvald ska komma. Caspar och Gabriel går också. Ruben väntar en lång stund med ett stop öl och undrar vad dom håller på med. Efter ett tag kommer Gabriel tillbaka och en stadsvakt som Gabriel känner ansluter sig. Dom pratar en stund men sen går Ruben upp till sitt kontor på Journeys End. Ruben skriver inbjudningslistan till Garden Partyt och lämnar över den. Curd Weiss blir nöjd.
Ruben möter überlector Magdalena Brecht. Ruben frågar om hon vet vad det blev av Joakim von Baum som var på klostret. Hon minns att det var en adelsman som reste med några av munkarna till Streissen.
Sen skriver Ruben ett brev till sin farmor Frida von Mohr där han kort förklarar det politiska läget i Averheim och att han överlämnar Leo Mannerheim i hennes tjänst. Leo kommer och söker Ruben på Journeys End eftersom Ruben inte kommit hem under natten. Leo får sina instruktioner och han ger sig av genast.

Comments

Averheim

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.