The Enemy Within Averheim Sessions

The Enemy Within - Spelhelg 8, del 4 - Werner Lankdorf

Diplomati krävs för att undvika ett krig

När Ingvald och Werner kommer till The Golden Spool sitter Gabriel där. Men Ruben är på The Journeys End säger Gabriel. Werner lämnar dom andra och beger sig av mot The Journeys End för att träffa Ruben.

När Werner kommer till The Journeys End sitter Ruben vid ett bord med en flaska vin och ser ganska nöjd ut, när han ser att Werner kommer skjuter han ut en stol från bordet. “Werner, sätt dig ner och ta ett glas vin med mig. Jag har nyss blivit klar med inbjudningarna till von Kaufmans Garden Party. Werner jag skulle vara glad om du ville följa med på fredsförhandlingar hos von Leitdorf, så vi skulle kunna tillsätta en oberoende undersökning av massakern i Löwensdorf. För tillfället pekar allt på att det är von Alptraum som ligger bakom massakern”.
Werner svarar “Det är klart jag följer med dig Ruben. Men så att du bara vet har det utförts en till ceremoni en bit utanför staden, en precis likadan ceremoni som den i Averbaum”. Dom hinner inte prata klart, nerför trappen kommer Uberlector Magdalena Brecht. Hon går fram till bordet där Ruben och Werner sitter, båda två reser sig upp och hälsar. Magdalena och Ruben hamnar i en djup diskussion om den eventuella konklaven i Streissen. In på The Journeys End kommer Graf Theodosius von Tuchtenhagen, han går fram till Magdalena Brecht och klappar henne på stjärten. “Ruben, din jäkla bock vem är den här puddingen. Hur många brudar är du uppe i nu” .
“Men von Tuchtenhagen bete dig som den adelsman du är” säger Ruben. Grafen lägger sin arm om Magdalena igen och viskar något i hennes öra, hon blir högröd i ansiktet. Ruben skäms som en hund, han skulle helst vilja försvinna bort. Plötsligt kommer Ingvald, Gabriel och Caspar in på The journeys End, dom är duktigt berusade. Dom kommer också fram till bordet, där fortsätter dom att bete sig som svin. Nu är Ruben så jäkla stressad av situationen att han inte vet vad han ska ta sig till. Magdalena är så himla upprörd att hon springer upp till sitt rum. Då blir von Tuchtenhagen allvarlig på rösten. “Ni skulle äta frukost med mig i morse, men ni struntade i att lämna återbud. Om ni tror att ni kan förolämpa mig ostraffat då har ni fel. Ruben det var därför jag gjorde som jag gjorde mot dig. Jag skulle aldrig bete mig så mot en kvinna, men jag måsta statuera ett exempel”.
“Vi glömde bort frukostmötet, för vi hade fullt upp med annat. Men vi ber så ödmjukast om ursäkt för vårt beteende, vi ville inte såra dig” säger Werner. “Jag köper din ursäkt Werner, du är ju ändå bara en simpel borgare som inte begriper bättre. Men jag vill höra en ursäkt från dig Ruben, du är ju ändå en adelsman”. Ruben ber von Tuchtenhagen om ursäkt. Då är det som att vända på handen, von Tuchtenhagen vill att Ruben, Werner och han själv ska göra en gruppkram mitt inne på The Journeys End. Folk vänder sig om och kollar på dom och på Ingvald, Gabriel och Caspar som är rätt så berusade. Sedan lämnar von Tuchtenhagen The Journeys End mycket nöjd med det han åstadkommit. Nerför trappen kommer Uberlector Magdalena Brecht, tätt följd av Werner Willaperth en Sigir av Verena. Hon går fram till Ruben, hon stirrar på honom med sorg och besvikelse i blicken. “Nå Ruben, ska vi bege oss till Kastor von Leitdorf”. Ruben nickar besviket till Magdalena Brecht, hon och Werner Willaperth lämnar The Journeys End. Werner och Ruben skyndar ikapp dom ute på gatan, efter kommer Caspar och Gabriel. Gabriel börjar skrika nedsättande ord och håna Magdalena Brecht, Werner tittar på Ruben och kan se att han är riktigt nära ett sammanbrott. Han har fått tagit så mycket skit denna eftermiddag. Werner ser att Ruben fumlar efter sin pistol. Werner skyndar fram till Gabriel, han tar tag i honom och spänner dom röda ögonen i honom. “Nu jävlar är det ni som lägger av med det ni håller på med”. Werner ser att Gabriel blir ganska skraj, så han backar. Även Caspar måste ha sett Werners röda ögon, för han börjar hoppa runt och säga “Jag är Caspar den galna hönan”.

Magdalena Brecht vänder sig mot Ruben, “Ruben, vad är det för personer du umgås med. Jag har aldrig blivit så förödmjukad tidigare, dina så kallade vänner vet verkligen inte hur man beter sig. Jag hade höga tankar om dig, men jag vet inte om du är rätt person för att kunna övertyga Kastor von Leitdorf om en fredlig lösning”. Ruben är helt mållös, han vet inte hur han ska kunna försvara sig mot detta. När dom kommer fram till von Leitdorfs residens, ser dom ett högt staket runt hela byggnaden. Grindarna är kraftigt bevakade. Innan dom går fram till grindarna säger Ruben, “Högt vördade Magdalena Brecht, jag kan inte få det som hänt ogjort men jag kan i alla fall be så mycket om förlåtelse för mina vänners beteende. Jag ska bevisa för dig att Ruben Ulfman von Mohr är rätt person att få till en oberoende undersökning av massakern i Lövensdorf”. Med dom orden närmar sig sällskapet grinden. När dom kommer fram till grinden möts dom av 2 välbeväpnade vakter, Ruben kliver fram och ber att få tala med Kastor von Leitdorf. En av vakterna går iväg, efter någon minut kommer vakten tillbaka med Quintus von Griffonstein. von Griffonstein kommer fram till grinden, “Ruben Ulfman von Mohr, varför ska jag släppa in dig?” “Vi vill förhindra att det kommer utbryta ett krig mellan von Leitdorf och von Alptraum, efter det som hände i Lövensdorf” säger Ruben. “von Alptraum förtjänar verkligen att stå till svars för det dom gjort, det enda dom fattar är om stålet får prata” säger von Griffonstein. “Vi vill få till en oberoende undersökning, för vi betvivlar att von Alptraum skulle göra något sådant” svarar Ruben. von Griffonstein svarar snabbt “Om jag ska släppa in er, så får ni göra något för mig”. “Vad har du tänkt dig” säger Ruben. “Du kan ta med dig Werner och se till så att Kapten Baerfaust tar bort domstolsbeslutet mot mig” svarar von Griffonstein. “Men tror du verkligen att han går med på något sådant, efter vad du gjorde mot honom” säger Ruben. “Om ni vill få en audiens hos Kastor von Leitdorf, då är det detta som gäller. Det blir inga problem när du har Werner, han och Kapten Baerfaust verkar gilla varandra väldigt mycket säger” von Griffonstein med ett hån flin.

Sällskapet går iväg till stadsvakten på Lupus Strasse, Uberlector Magdalena Brecht samtalar med Ruben under promenaden dit. Werner tar med dom upp till Kapten Baerfausts kontor, dom knakar på dörren till hans kontor. Kapten Baerfaust ropar att dom kan stiga in, han blir ganska paff när han ser sällskapet. Han reser sig upp och hälsar, han går fram till Uberlector Magdalena Brecht tar hennes hand och presenterar sig. Sedan vänder han sig mot Werner, “Werner, hela stationen är förstummad över det vi såg på förmiddagen. Det är så fruktansvärt det som händer i Averheim. Förresten vad behagar mig detta fin besök” säger Baerfaust. “Vi skulle vilja be dig om en tjänst” säger Werner och förklarar situationen med Quintus von Griffonstein. “Den jäkla ormen, att han har mage att be om en sådan sak efter det han gjorde i domstolen” svarar Baerfaust. “Vi skulle vara dig evigt tacksam om du ville dra tillbaka domstolsförhöret, vi gör detta för att få till en oberoende undersökning av Lövensdorf” säger Ruben. “Lövensdorf, vad har dom med detta att göra” säger Baerfaust. “Det är någon som har bränt ner och slaktat hela byn, och man har hittat en dolk med von Alptraums vapenmärke på i den nedbrända byn. Och von Leitdorf kommer att starta ett krig mot von Alptraum” säger Ruben. “Vad fan är det du säger, när hände detta säger” en upprörd Baerfaust. “Jag vet inte när det inträffade, men det var nu på morgonen von Leitdorf fick reda på vad som hänt” säger Ruben. “Det vore bra om någon oberoende kunde undersöka det som inträffat, för jag har inte folk att skicka iväg på något sådant just nu” säger Baerfaust. Baerfaust sitter tyst bakom skrivbordet och tittar på sällskapet, “Det tar mig emot att dra tillbaka anmälan mot von Griffonstein, men jag gör det för Lövensdorf och i hopp om att slippa ett krig i staden. Nu ligger det i era händer att jag inte gjort detta utan att få till en undersökning av Lövensdorf” säger Baerfaust. “Du är en stor man i alla bemärkelser, vi ska inte göra dig besviken” säger Ruben. “Jag tror vi har en bra chans om Hans von Leitdorf är närvarande på mötet, han brukar vara en resonabel och klok man” säger Ruben. “Grandmaster Hans von Leitdorf är en bra man, inte någon som startar ett öppet krig i onödan. Jag och Hans har varit bästa vänner en gång i tiden”säger Baerfaust. “Vad hände med er vänskap” frågar Magdalena Brecht. “Hans skyller Marius von Leitdorfs död på mig, att jag lämnade honom att dö på slagfältet” svarar kaptenen. “Jag beklagar” säger Magdalena Brecht.

Innan sällskapet hinner lämna rummet. “Werner, hur är det med Heidi, jag är bara nyfiken hur det går för er ni ska ju bli föräldrar snart” säger Baerfaust med en något gladare röst. Werner vänder tillbaka in i rummet, han går fram till skrivbordet. “Baerfaust, hon har varit borta ett dygn. Hon hade blivit kidnappad och bortförd till Brunsweg 2, det var där vi hittade henne naken och neddrogad. Hon är hemma hos von Tasswinder nu, hon har varit helt okontaktbar så jag har inte kunnat prata med henne än” säger Werner med bekymrad röst. När Baerfaust får höra detta kastar han sig upp så att stolen välter och skrivbordet flyttar sig. “Nu jävlar får det vara slut på den här skiten, jag ska ta med mig mina bästa män och gå ner och fängsla hela jävla högen som är inblandad i detta. Dom ska inför domstolen, hela bunten” skriker Baerfaust. Werner och dom andra ryggar tillbaka, så här elak har dom aldrig sett honom tidigare. “Werner, ni ska få min hjälp så att det inte händer Heidi något mer. Jag ska prata med Arta Schaffer, hon är en av mina mest pålitliga och lojala män/kvinnor jag har. Hon kommer att inställa sig som Heidis livvakt så fort jag talat med henne” säger kaptenen. “Jag vet inte hur jag ska kunna tacka dig, men det här betyder oerhört mycket för oss” säger Werner". Baerfaust ger Werner en klapp på axeln och ler åt honom. När dom precis ska lämna rummet vill Ruben prata i enrum med Baerfaust. Ruben kommer ut efter någon minut, sen beger dom sig tillbaka till von Leitdorfs residens.

När dom kommer tillbaka till grinden, går en av vakterna iväg för att hämta Quintus von Griffonstein. Efter någon minut kommer vakten tillbaka med Quintus von Griffonstein. von Griffonstein går fram till grinden, han vänder sig mot Ruben och säger “Nå Ruben Ulfman von Mohr, jag hoppas ni ordnade det jag bad er om annars står vi här i onödan”. Ruben tar fram dokumentet från Kapten Baerfaust och överlämnar det till Quintus von Griffonstein. Han öppnar dokumentet och läser det noga, sen tittar han med beundran och stor respekt på Ruben och Werner. Han säger inte så mycket men han ser väldigt tacksam ut, så öppnas grindarna. Sällskapet följer efter von Griffonstein, dom leds in i ett otroligt fin och pampig byggnad. Werner kan konstatera att han inte sett något så fint och ståtligt hus tidigare. Dom får följa med in i ett rum på nedre plan, där inne står Jens Lisstadt och väntar. Han ber alla i sällskapet att lämna i från sig sina vapen, ingen ifrågasätter dom orden. Sen leds dom upp till tredje våningen och en enorm sal. Salen är dekorerad i en otroligt vacker stil, hela salen inrymmer en känsla av makt och anrika händelser. Rummet fylls av ett enormt bord, på ena sidan av bordet sitter Kastor von Leitdorf, Grandmaster Hans von Leitdorf, Grimwold von Krieglitz. På den sidan sätter sig även Quintus von Griffonstein och Jens Lisstadt. Kastor von Leitdorf bjuder sällskapet att sätta sig vid bordet, så att han får ta del av det Ruben Ulfman von Mohr med sällskap vill förmedla. Ruben ställer sig upp och tackar för att Kastor von Leitdorf tar emot dom, sedan lägger han fram att vi skulle vilja få till en oberoende undersökning av Lövensdorf. Plötsligt reser sig Grandmaster Hans von Leitdorf upp, han lägger fram sina åsikter i fallet Lövensdorf. Han tycker att det enda som gäller är att ta till våld mot von Alptraum, eftersom det dom gjort är oförlåtligt. Sedan startar en verbal diskussion mellan Ruben och Hans von Leitdorf, dom båda kombattanterna kämpar för sin övertygelse medans Kastor von Leitdorf sitter tyst och tar in det som sägs. Diskussionen böljar fram och tillbaka, men efter någon minut börjar Rubens argument och övertygelse göra att Hans von Leitdorf får svårt att finna ord. Tillslut avbryter han diskussionen med Ruben och vänder sig mot Kastor von Leitdorf. “Jag tycker att Ruben Ulfman von Mohr kommer med kloka ord, det finns något i dom att fundera på”. “Får jag höra din åsikt Quintus von Griffontein” säger Kastor von Leitdorf. Det här bådar inte gott för våran del tänker Werner. Så reser sig von Griffonstein upp, han vänder sig mot Kastor von Leitdorf.“Jag som din ambassadör tycker att Ruben Ulfman von Mohr har helt rätt i det han säger, vi kan inte starta ett krig när vi inte vet vad som ligger bakom massakern av Lövensdorf. Så en oberoende undersökning av fallet tycker jag är klokt”. Werner och Ruben tittar på varandra, båda två kunde aldrig tro att dom skulle få stöd av Quintus von Griffonstein. Alla blickar faller på Kastor von Leitdorf, efter drygt 1 minut reser han sig upp och säger “Jag tänker acceptera en oberoende undersökning, men jag vill få regelbunden information om vad som händer”.“Jag skickar iväg Werner Willaperth för att starta en undersökning av Lövensdorf” säger Magdalena Brecht och pekar med handen mot honom. Sedan tackar dom båda sällskapen för sig, von Griffonstein och Jens Lisstadt visar dom ner till rummet där utrustningen förvarats. Väl ute vid grinden, " Jag tackar så mycket för ditt stöd där inne" säger Ruben. “Vad är det man säger, tjänster och gentjänster. Det ni gjorde betyder mycket för mig och Ruben Ulfman von Mohr du är en mycket bra ambassadör, men du har valt fel person att jobba för. Friedrich von Kaufman är inte att lita på” säger von Griffonstein. Sällskapet står utanför grindarna till von Leitdorf. Magdalena Brecht öser beröm och komplimanger över Ruben. Sedan går dom mot Verena templet, medans Ruben och Werner drar vidare. Dom går och samtalar, då talar Ruben om att Hilda Fickmichspäter berättat att hon hade tagit fram en ritual för att ersätta Heidis och Werners barn med Herr Liebling. Nu känner Werner en stor rädsla för vad som kunde hänt om dom inte hunnit frita henne, och ett enormt hat mot dom som tänkte göra en sån sak mot Heidi. Innan dom delar sig säger Werner "Ruben, jag tycker du ska sluta som ambassadör hos von Kaufman och satsa på din egen familj i stället. Vi tar smällen med von Kaufman, han förstår säkert din situation. Jag stannar hos honom ett tag till, men jag ska göra vad jag kan för att hjälpa dig att få fart på familjen von Mohr igen. Ruben tittar med chockad blick på Werner. Werner nickar till Ruben och ler, sedan går han hem för att kolla till sin älskade Heidi….

Comments

Averheim

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.