The Enemy Within Averheim Sessions

The Enemy Within - Spelhelg 9, Del 3 - Friherre Ruben Ulfman von Mohr

Vakthållningsbekymmer

Ruben ser sig omkring. Nu har han äntligen chansen att tala med folk och gräva djupare i intrigerna. Istället kommer Ingvald och Caspar fram. Ruben får onda aningar igen. Ingvald har tagit sitt arbete som säkerhetsansvarig på festen på fullaste allvar. Han har en stolt och yrkesmässig uppsyn men något bekymrar honom.
”-Gästerna är oroliga” säger han i en ton som om han avgav en rapport ”-Marlene von Alptraum har påpekat att det är väldigt få vakter. Det går inte att ha kontroll på hela området von Mohr.” Ruben vill inte prata om det här. Han vet inte vad han kan göra åt det nu.
”-Du klarar det här jättebra Ingvald” försöker Ruben men Ingvald ger sig inte.
”-Och dessutom, varför vill inte von Kaufman ha några vakter här inne?” säger Ingvald menande.
”-Äh, han vill bara inte ha Baerfausts män här” fnyser Ruben.
”-Ja, det är skumt” tillägger Caspar som om han inte hört vad Ruben sa ”-Det är något på gång. Vi kunde ju ha stor hjälp av vakterna uppe på murarna att övervaka festen.”
”-Det är klart att det är något på gång” säger Ruben otåligt ”-När är det inte något på gång när societeten träffas i den här staden? Vi får bara se hur vi kommer ur det.”
”-Von Kaufman måste ha sina egna vakter här någonstans. Jag måste få veta vilka dom är så jag kan organisera dom.” Detta var en ny tanke för Ruben.
”-Varför skulle han ha vakter här som inte vi vet om?”
”-Det är det enda logiska. Jag tror inte man anordnar något sånt här utan personlig säkerhet” säger Ingvald. Caspar drar Ingvald i ärmen och säger till Ingvald:
”-Och hatten.”
”-Just det” säger Ingvald ”-Varför har herr Weiss och von Kaufman varit så envisa med att Werner ska ha en hög hatt på sig? Dom planerar något. Det är uppenbart att man vill peka ut Werner. Göra honom till en tydlig måltavla.” Ruben sväljer tungt. Har han missat något? Visst, dom har redan tänkt tanken att von Kaufman är medsammansvuren till Lena Steinhäger och dom vet att The Purple Hand vill röja Werner och Leonora von Krieglitz ur vägen, men varför skulle det hjälpa med en hög hatt? Ruben har mer tänkt på ett attentat orkestrerat av The Black Hood och som inbegriper råttmännen, men detta vågar han inte säga högt för ingen lär tro på honom. Werner måste det vara lättare att ta vid ett annat tillfälle tycker Ruben men Ingvald har rätt.
”-Det är en god analys. Kan det verkligen vara så? Men varför en hatt? Och vem?” säger Ruben eftertänksamt.
”-Von Kaufman måste ha vakter här någonstans. Du måste fråga honom. Jag måste få veta vilka dom är.” Nu börjar Ruben tycka att det är underligt varför Ingvald är så besatt över vad von Kaufman kan tänkas ha för vakter. Vet han något som han inte vill säga?

Ruben går i vilket fall som helst till von Kaufman och försöker pressa honom att uppge om han har några personliga vakter han inte sagt något om och få honom att komma till sans och låta Baerfausts män komma in i borgen. Men Ruben finner honom lika envis som tidigare. Ruben hotar till och med att gå till Clothilde och säga något fräckt så hon örfilar honom offentligt. Det vore en katastrof för von Kaufmans giftasplaner men till och med detta hot viftar von Kaufman bort. Han kan tydligen offra vad som helst för att inte släppa in Baerfausts män i borgen. Allt är mycket märkligt tycker Ruben. Under tiden får Ruben en annan idé. Han pratar med Ingvald och Caspar igen.
”-Vi kanske kan lösa det här till allas belåtenhet mina herrar. Jag har ett känsligt uppdrag för Caspar och Gabriel och behöver därmed befria dom från sina sysslor här.” Caspar skiner upp.
”-Jag kan ordna vakter” säger han entusiastiskt. Ruben vänder sig till Ingvald.
”-Vore det en godtagbar plan Ingvald?” Ingvald rycker på axlarna.
”-Bara dom är pålitliga så. Jag behöver sex, sju stycken. Det skulle vara tillräckligt.”
”-Ge mig sex guld så fixar jag det” säger Caspar och sträcker ut en hand till Ruben.
”-Sex guld! Jag har väl inte så mycket pengar på mig?! Fråga Wera.”
”-Ja, det är vad det kostar för att jag ska ordna pålitligt folk på så kort tid. Ta erbjudandet eller inte, det är upp till dig.” Ruben undrar om det verkligen är i Ranalds anda att utpressa sina vänner i en knipa.
”-Jag får prata med Curd Weiss” svarar Ruben.

Under tiden dom står där får von Pappen besök av en förklädd Loemdelve. Sen kommer Loemdelve fram till Ruben, Caspar och Ingvald och överlämnar några dokument. Tydligen är dom stulna från von Kaufmans kontor av Wera och Loemdelve alldeles nyss. Återigen, bra initiativ, tycker Ruben. Det ena dokumentet är en rapport från Valandir, alven som var kapten på båten som Southlands Expedition åkte med. Det står om mystiska artefakter och att Valandir strängeligen uppmanar von Kaufman att inte visa artefakterna för någon. Det andra dokumentet är ett brev från en man som skriver om nya upptäckter i något projekt som mannen har haft med von Kaufman. I det brevet nämns också von Hochstauffer från Middenheim. Intressanta fynd. Ingvald är också imponerad av det djärva inbrottet.
”-Så gör man ett snyggt inbrott” säger han och ser menande på Caspar. Caspar surnar till.
”-Det är ju inte värt nåt om man inte pissar ner nåt. Amatör!” fräser Caspar.

Nu kommer Adele Ketzenblum in. Hon går fram till Baerfaust och pratar med honom.

Ruben pratar med Weiss om pengar till mer vakter men han tycker att Ruben skulle ha tänkt på det här lite tidigare. Han anser att sex guld är helt befängt och ger Ruben ett guld och lite silver. Ruben går till Caspar och istället för pengarna så överlämnar han Faustmans pistol som han antar är värd närmare tio guld. Caspar antar betalningen och Ruben önskar honom lycka till. Caspar går.

Comments

Averheim

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.