The Enemy Within Averheim Sessions

The Enemy Within - Spelhelg 9, Del 4 - Friherre Ruben Ulfman von Mohr

Efterforskningar och mordförsök

Baerfaust kommer till Ruben och är bekymrad, nästan skamsen. Han berättar att han begav sig till Brunweg 2 och arresterade Hilda. Ruben bannar på Baerfaust. Han hade ju bett Baerfaust att ligga lågt. Baefaust säger att han var arg och frustrerad över behandlingen av Heidi. Och nu har Ketzenblum tagit Hilda. Hon kom inom bara några minuter efter att Baerfaust hade anlänt med Hilda till stationen på Lupusstrasse. Ruben berättar hur det kan tänkas hänga ihop och berättar om von Heine, von Sterber och Linda Therese.

Sen pratar Ruben lite med von Griffonstein som vill hedra O.D.R.A.s avtal om att sätta dit von Heine. Först är Ruben ovillig att prata om det. Efter att von Griffonstein så tydligt firade von Sachs fall tillsammans med von Sterber så har inte Ruben tyckt om von Griffonstein så mycket. Han har tyckt att von Griffonstein varit en svikare men efter gårdagen så har Ruben ändrat mening. Han tänker nu att kanske von Griffonstein bara spelade med för att inte göra von Sterber misstänksam.

Ruben talar sen med Wera och Gabriel som undersökt labyrinten. Vid ett träd som står inne i labyrinten har något legat som dom känner har varit vid garverierna. Märkligt. Sen överraskade dom doktor Vervullen och Lena Steinhäger där inne. Dom gick men där dom varit fanns ett hål med en gång som leder bort under jorden. Dom diskuterar om dom ska försöka blockera hålet.

Så kommer Werner som har suttit i biblioteket en stund medan lunchen pågått. Han har varit väldigt produktiv. Han har fått fram bevis för att von Sterber äger Brunweg 2. Han har även fått fram annat intressant. Friedrich von Kaufman ska ha varit anklagad för att ha stulit dokument från Emanuelle von Liebwitz men blev senare friad av henne själv. Och Wera fann ett kort på von Kaufmans kontor med en bild på en lättklädd Emanuelle och signerat till honom av henne själv. Steinhäger och von Kaufman ska ha donerat en stor summa pengar till Imperial Gunnery School. Han har också läst om ett inbrott i Altdorf där spåren ledde till Gold Academy och rakt till Dagobert Gabor men det hela tystades ner och Gabor blev sänd till Averheim. Ett brev från Olga Junker anklagar Borstheim som inkompetent. Vervullen kommer från början från Bögenhafen och har en son som är doktor i Streissen. Taal och Rhya kultister ska ha gjort blodsoffer i Grosse Averbaum för länge sedan. Hallheimer lånade en bok från biblioteket och har uppgivit en adress, Winkelstrasse 12 i Das Wein Quarter. Werner finner också att Victor Glottz har skrivit om Purfurst. Där berättar Purfurst om The Child fo Rhya. För länge sedan tyglade Rhya-prästinnor Taal och skogen och slätterna bredde ut sig. Purfurst är övertygad om att gudinnan har reinkarnerats och går runt på landsbygden. Han tror att hon ska ge välgång åt bönderna.

Nu är det dags för Ruben att presentera Magdalena Brecht. Han gör det och hon tar ordet och föreslår för dom samlade adelsfamiljerna att det hålls en konklav i Streissen för att under ordnade former utse en elector count. Förslaget antas enhälligt och det applåderas. I det ögonblicket ser Magdalena Brecht intensivt på Ruben och ler nästan omärkligt men det uppfattas av dom som är uppmärksamma. Ruben är inte helt säker på vad han såg och hoppas att det inte är vad han tror men Leonora von Krieglitz reagerar och blänger surt på Magdalena. Sedan reser sig Ulfgang Krieglitz och säger att sigmariterna verkställer den gamla klausulen som säger att i konklaven så har Sigmar en röst, Verena en röst och bondeklassen, det vill säga Purfurst, tre. Ruben undrar om Purfurst kommer att leva veckan ut. Magdalena ber Ruben att samla ambassadörerna för att dom ska komma överens om ett datum för konklaven. Han börjar gå runt till ambassadörena för att be dom att komma till Marius von Leitdorfs bibliotek men nu händer det mycket på en gång.

Caspar kommer in med sex nya vakter, rena och i fina uniformer, men Ruben ser att det är Murrmann och antagligen fem medlemmar ur The Hooks! Ruben vågar inte tänka på vad som kan hända men Ingvald sätter dom i arbete och dom verkar villiga att göra som han säger. Caspar och Gabriel beger sig genast iväg för att befria Viktoria Reimer från sigmartemplet.

Borta vid buffén rasar plötsligt Gregor Geldloss ihop. Det blir tumult och många rusar till. Doktor Verfullen är först på plats och är rask med att dödförklara Geldloss. Det är omskakande för alla att någon mitt bland dom har dött och många frågar sig vad som hänt. Ruben ber att Geldloss flyttas in i borgen och att någon tar reda på om han har några anhöriga som bör kontaktas. Werner och Ruben följer med den avlidne in i ett gemak i borgen. Werner fattar dock misstanke och undersöker kroppen noga. Han upptäcker att Geldloss inte alls är död utan håller på att sakta kvävas. Han räddar livet på Geldloss. Geldloss är utslagen och det går inte att prata med honom nu men för Werner och Ruben är det uppenbart att Geldloss har utsatts för ett attentat av Steinhäger och Verfullen. Werner är rasande på Verfullen och han ber Ruben att gå ut och sätta Verfullen på plats. Ruben går ut till dom oroliga gästerna och ber om ordet.
”-Ärade gäster! Jag har glädjande nyheter. Gregor Geldloss är vid liv och kommer att klara sig. Han vilar nu. Det visade sig att han höll på att kvävas. Beklagligen så översåg doktor Verfullen detta och dödförklarade mannen lite förhastat.” Verfullen ser ut att vilja sjunka genom jorden och Steinhäger ser inte bekväm ut heller men Ruben har inte tänkt driva det här vidare nu även om Werner gärna vill att Verfullen ska förödmjukas mer. Kanske detta kan komma till användning längre fram. Ruben fortsätter:
”-Som tur var så fanns herr Lankdorf till hands som med god iakttagelseförmåga, rådighet och skicklighet räddade livet på herr Geldloss.”

Comments

Averheim

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.