The Enemy Within Averheim Sessions

The Enemy Within - Spelhelg 9, Del 3 - Werner Lankdorf

Herr Geldloss liv räddas

Allt folk börjar gå mot det stora tältet där maten serveras, det är en mycket fin och påkostad mat som erbjuds gästerna. Under middagen träffas dom 6 vännerna för att samspråka lite, Ingvald vill ha lite hjälp med vakthållningen. Caspar erbjuder sig att fixa några personer som kan hjälpa till att hålla vakt, men Werner och Ruben är av en annan åsikt. Diskussionen böljar hit och dit, tillslut bestämmer sig Ruben för att Caspar kan fixa extra folk till vakthållningen. Caspar lämnar Garden Partyt för att hämta lite förstärkning. Werner hämtar en tallrik med mat, sedan beger han sig till stadsarkivet för att leta lite information. Han ger tallriken till sin gode vän Klaus Rodebringer. “Werner det var snällt att du tog med lite mat, men vilket himla väsen det är på borggården. Man kan ju inte tänka klart i detta oljud, hur ska någon kunna jobba i oväsendet”. “Du får härda ut ikväll Klaus, jag lånar arkivet ett tag” säger Werner. “Du vet vart du ska leta, så varsågod” säger Klaus. Werner letar fram några böcker, som han tar med sig till ett av skrivborden. Han sätter sig bekvämt ned vid skrivbordet, sedan plockar han fram ett par tunna bomullsvantar och sina läsglasögon ur den lilla väskan han har i bältet. Nu känner sig Werner verkligen hemma, han börjar vant bläddra i böckerna. Efter knappt 2 timmar har han hittat allt han sökt efter, och han känner en sinnesro som han inte haft på flera dagar.

Werner ställer tillbaka böckerna innan han går ut på borggården och festen igen. När han kommer ut på borggården tittar han sig omkring, till sin förvåning ser Werner att Ulfgang Krieglitz fortfarande sitter kvar på gräsmattan. Werner kan också se att Disciple Kurgan sitter i tältet alldeles för sig själv. Werner beger sig mot tältet för att prata med Disciple Kurgan. När Werner kommer fram till Disciple Kurgan verkar han vara en aning nervös. Werner sätter sig bredvid Disciple Kurgan, “Är allt som det ska vara?” frågar Werner. “Det känns inte så bra när han är här” svarar Kurgan och pekar på Ulfgang Krieglitz. Efter att det blev sagt fortsätter dom två att samtala om det som händer i Averheim nu. När dom sitter där och diskuterar kommer Adele Ketzenblum fram, Werner känner sig genast väldigt obekväm med situationen. “Diciple Kurgan, inte visste jag att du känner Werner Lankdorf” säger Ketzenblum. Nu börjar även Disciple Kurgan skruva på sig, med lite otydlig stämma säger han “Jo, jag känner Werner ganska väl”. “Haha, inte behöver du bli darrig på rösten för det Disciple Kurgan” skrattar Adele Ketzenblum. Disciple Kurgan flinar lite nervöst och drar en stor suck. Dom tre står och pratar ett tag, Adele Ketzenblum är på bra humör. Plötsligt vänder hon sig mot Werner som har intagit en lugnare attityd, “Werner, har du varit i Averbaum nyligen?”. All den lugn som varit hos Werner var som bort blåst, “Vad menar du?” stammar Werner. “Nej, jag syftar inte på något speciellt. Men ditt namn dyker upp hela tiden, och vad jag fått höra så vet du en hel del om väldigt mycket”. “Nej jag har inte satt min fot där sedan sist, jag är intresserad av att studera där av att jag vet en hel del” mumlar Werner undvikande. Hon stirrar på Werner med ett litet leende på läpparna, Werner tittar tillbaka på henne med en lite vacklande blick. “Werner, du vet mycket väl vad jag syftar på. Jag har fått en bra känsla av dig, men om du får reda på något så kommer du genast till mig. För du vill väl inte förstöra vårt fina samarbete Werner”. Helt plötsligt dyker Kapten Baerfaust upp, " Är det något problem?" säger han med bestämd röst. “Nej då, vi har bara haft ett givande samtal” säger Adele Ketzenblum. Sen går hon iväg, både Werner och Disciple Kurgan andas ut när hon lämnar dom. “Jag vet inte vem jag avskyr mest Adele Ketzenblum eller Friedrich von Kaufman, Ketzenblum är i alla fall inte dum. Jag fattar inte hur han kan vara så jäkla dum att han inte använder mina bästa män till vakthållningen. Werner, hur står det till med Heidi”? “Jag har inte hunnit prata med henne, hon har inte vaknat upp än” säger Werner. “Werner, om det skulle hända något här ikväll spela inte hjälte. Tänk på att ni ska bli föräldrar, sök upp mig eller mina män så skyddar vi dig” säger Kapten Baerfaust med beslutsam ton. “Jag måste försöka prata von Kaufman på bättre tankar”. Efter dom orden går han iväg med bestämda steg.

Disciple Kurgan och Werner fortsätter prata, Werner lyssnar på vad Kurgan säger men hans tankar är hos Heidi som han är så orolig för. Han tänker även på Selena von Kuschs erbjudande och hur illa dom andra familjerna behandlar henne, det är något som gör Werner irriterad. Så hör han Rubens ljuva stämma ta ton att, han presenterar Uberlector Magdalena Brecht. Hon föreslår att det hålls en konklav i Streissen, för att på så viss kunna utse en ny Elector Count. Förslaget godkänns av dom andra berörda adelsfamiljerna. Så reser sig krigarprästen Ulfgang Krieglitz sig upp, han tar några steg mot Magdalena Brecht. “Jag som krigarpräst av Sigmar kan här meddela att Sigmar kyrkan kommer att åberopa den gamla klausulen, det innebär att Sigmar och Verena har 1 varsin röst och bondeklassen 3 röster det vill säga Purfurst i konklaven”. Sedan tar han upp sin väldiga stridshammare och lämnar garden partyt. Det börjar viskas och tasslas bland dom andra gästerna. “Visste du om det här” frågar Werner Disciple Kurgan, som skakar på huvudet.

Utav en slump får Werner syn på Caspar, han kommer med 6 nya vakter. Dom är alla klädda i von Kaufmans färger, men det som gör Werner mest förbryllad är att en av vakterna är Werner Murrmann. Vad fan gör han här tänker Werner. Helt plötsligt faller Gregor Geldloss handlöst till marken, det blir en tumult artad stämning på gästerna. Dr Verfullen är snabbt framme hos offret, han kan snabbt meddela att Geldloss är utom all räddning. Ruben ser snabbt till att kroppen kommer bort från gräsmattan, Ruben och Werner följer med kroppen till ett rum inne i Averburg. Utav en slump upptäcker Werner att Geldloss inte är död, han andas mycket svagt. Han håller sakta på att kvävas, Werner börjar snabbt göra första hjälpen på Geldloss (D3 slag). Och plötsligt får han igång andningen på Gregor Geldloss, som drar några djupa andetag. Han tar tag i Werners näve och viskar med sluddrig stämma " Vem är det jag står i skuld till för mitt liv"? ." Jag är Astromancer Werner Lankdorf, ligg kvar här och vila så kan vi pratas vid senare" säger Werner". Werner låser dörren från utsidan och stoppar på sig nyckeln. Werner föreslår att Ruben ska meddela gästerna om Verfullens fel diagnos, bara för att kunna smutskasta honom. Ruben berättar om Weras och Loamdelves inbrott hos von Kaufmans kontor, och vad dom hittade där innan dom går ut till gästerna igen. Dom andra gästerna vänder sig mot Ruben för att få ett svar vad som hänt.
“Ärade gäster, jag kan framföra glädjande nyheter. Gregor Geldloss är vid liv, han mår efter omständigheterna bra. Han höll på att kvävas, men tack vare Werner Lankdorf så lever han. Han är under uppsikt och vilar nu, om någon dag är han nog på bena igen. Som sagt det kanske blev en lite förhastad dödförklaring av Dr Verfullen” säger Ruben. Dr Verfullen vet inte vart han ska ta vägen, och Lena Steinhäger ser också lite obekväm ut. Werner hade hoppats att Ruben skulle sätta åt Dr Verfullen ändå hårdare.

Comments

Averheim

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.