Dieter Klüge

Industrialist och "Tygbaron"

Description:

image.jpg

Ingen person är mer känd och omtalad i Weavers District än tygbaronen Dieter Klüge. Han är en hårdför borgare, köpman och industrialist. I affärer är han totalt hänsynslös och han drivs av en önskan om både vinstmaximering och konkurrera ut sina konkurrenter Steinhäger och Kreuz. För två år sedan blev han utesluten från Averheim Merchant Guild efter en maktkamp där Dieter Klüge hamnade i djup konflikt med samtliga av Averheims stora köpmannafamiljer. Att idka handel utan att vara medlem i Merchant Guild är förbjudet enligt Averlands provinslag. Ändå har ingen vågat ifrågasätta, inte ens medlemmarna i Merchant Guild, hur Dieter Klüge ändå bedriver affärsverksamhet som om inget hänt. Han har helt brutit med Averheim Merchant Guild och betalar inte längre någon avgift till gillet. Arbetarna på Fabrik der Klüge arbetar långa hårda timmar till låg lön och med usla arbetsförhållanden. Detta hindrar inte Dieter Klüge att pressa arbetarna än mer. De arbetare som inte uppfyller sina produktionskvoter eller framför klagomål offentligt sparkas med omedelbar verkan. Alla upplever Dieter Klüge som en extremt känslokall och beräknande person. Han är en skrämmande uppenbarelse genom sitt utseende, lång, smal, albino och med extremt ljusgrå ögon.

“Den enda person Dieter Klüge riktigt fruktar är dvärgen Gotrek Blackbeard som är maskinist för “Spinning Aver”. Inte ens Dieter Klüge vågar klaga på eller göra sig av med den alkoholiserade dvärgen. Det sägs ju att den som bryter ett kontrakt med dvärgarna inte blir långlivad. Han har faktisk respekt för mig, jag kan se det i hans ögon. Han vet att jag har kvinnorna bakom mig, varenda arbetare på fabriken. Därför är jag den enda som kan påtala de missförhållanden som råder på Fabrik der Klüge. Skulle han sparka mig kommer alla kvinnor att säga upp sig. Och produktionsbortfall är det enda som utsugaren fruktar. Dieter Klüge är en fruktansvärt hård och kall person. Han bryr sig inte alls om sina anställa och den väverska som inte producerar sin kvot eller den stackare som blir sjuk förlorar genast arbetet. Livet i tygfabriken är ett helvete. Ibland har jag fruktat att han ska förbjuda vårt enda glädjeämne i arbetslivet, vår körsång. Men som tur är har nog även Dieter Klüge insett att vi kvinnor behöver sången för att uthärda livet som väverskor. Utan sången skulle vi inte kunna få energin att producera det vi gör. En dag hoppas jag på förändring. Vi arbetare måste sluta oss samman och kräva våra rättigheter. I hamnen pratas det nu om den kommande revolutionen. Jag har i hemlighet bjudit in Boris Lönnermann till ett möte för att tala om den stundande revolutionen för fabrikens arbetare"
Frau Olga Junker

“Dieter Klüge har en mörk hemlighet som han inte vill avslöja. Han är far till den mystiska och skrämmande glädjeflickan Fraulein Hilda Fickmichspäter.”
Ludwig von Pappen

“Dieter Klüge är ett svin. Jag vill absolut inte prata om honom”
Herr Gregor Geldloss

“Jag har inget att säga om Dieter Klüge mer än att han är en avskyvärd man”
Lena Steinhäger

“Dieter Klüge, Ahhh jag skiter väl i honom. Ge mig en öl för fan”
Gotrek Blackbeard

“Jag har hans blod i mig även om jag hatar det. Jag är liksom min far albino men medan min far är kall och hänsynslös är jag sökande och passionerad. Men vi delar båda ett mörker i våra sinnen. Ett mörker som kan ta sig väldigt olika uttryck. När min far en dag dör kommer jag att dansa av glädje på hans grav”
Fraulein Hilda Fickmichspäter

“En dag ska Averheim Gazetter krossa utsugaren Dieter Klüge”
Kühler & Son

Bio:

Dieter Klüge

The Enemy Within Averheim Sessions Averheim