Gotrek Blackbeard

Maskinist på Fabrik der Klüge

Description:

image.jpg

Gotrek Blackbeard är en försupen, surmulen och extremt osocial dvärgingenjör. Han har sedan några månader tillbaka arbetat på Fabrik der Klüge som maskinist för den ångdrivna vävmaskinen “Spinning Aver”. Ett arbete han sköter genom att svära, spotta och supa. Naturligtvis har han satt skräck i alla arbetare på tygfabriken.

“Gotrek Blackbeard är ett problem. Meningen var att han skulle utbilda arbetarna i att hantera “Spinning Aver” men istället super han bara, är oförskämd och svär. Väverskorna är livrädda för honom. Det är omöjligt att diskutera med honom. Dessutom kör han ångmaskinen så intensivt att den är illröd av överhettning. Jag är rädd att den ska explodera och orsaka enorm förödelse."
Dieter Klüge

“Jag välkomnar alla till The Golden Spool. Men ska jag vara ärlig så skulle jag helst portförbjuda Gotrek Blackbeard om det inte vore för att jag är rädd för hans reaktion”
Peter Baltes

“Kontraktet, avseende försäljningen av den ångdrivna vävmaskinen, som jag skrev med Dieter Klüge, med innebörden att Gotrek Blackbeard medföljer som ingenjör, är den bästa affär jag gjort på många år. Att bli av med problemet Gotrek Blackbeard är nästan värt mer än alla guldmynt jag tjänade på affären”
Snorre Knutson

“Att prata är överskattat….hmpfff. Håll käften människa och ge mig ett stop öl”
Gotrek Blackbeard

“En farlig jävel. Gotrek Blackbeard är ingen som jag eller The Canal Gang vill hamna i bråk med”
Kalber Winder

Bio:

Gotrek Blackbeard

The Enemy Within Averheim Sessions Averheim