Old Margi

En weirdroot missbrukande kvinna

Description:

image.jpg

Old Margi är en kvinna som levt ett hårt liv ända sedan barndomen. Hon växte upp som föräldralös i Averheims hamnkvarter och kom redan som 13-åring att försörja sig som glädjeflicka. Ett hårt och brutalt liv som innebar både sjukdomar och misshandel från hänsynslösa kunder. För att fly från de dagliga vedermödorna kom hon som 17-åring att bli weirdroot missbrukare. Hon tuggade konstant på de beroendeframkallande weirdroot rötterna för att få ett kraftigt rus och stänga ute sitt miserabla liv. Vid 25-års ålder hade de giftiga rötterna gjort att alla hennes tänder ruttnat och hon blev tandlös. Samtidigt fick hon en hudsjukdom som gav henne öppna varande sår på både ben och armar. Livet som glädjeflicka slutade tvärt då inte ens de mest vidriga sjömän längre ville bruka hennes kropp. Istället fick Old Margi försörja sig som tiggare. Utan något hem brukade hon sova i hamnens gränder eller under The Griffon Bridge. Många trodde att Old Margi skulle få ett kort liv men mot alla odds har hon överlevt. Hur gammal Old Margi egentligen är är det inget som vet, inte ens hon själv. Men boende i hamnen tror att hon nog kan närma sig en så hög ålder som 60 år. En ren bedrift att Old Margi levt ett sådant långt liv. Många hävdar att Old Margi är en drogmissbrukande galning som förlorat allt förstånd. Andra, såsom tiggaren Kurt Guth och Shallya Initiate Pieter Harkon, hävdar att Old Margi har en skarp hjärna bakom galenskapen, att hon är en kvinna som ser syner och sanningar som den normala människan inte gör.

Hennes syn har kraftigt försämrats de senaste två åren då Margi lider av starr och det är bara en tidsfråga innan hon blir helt blind. Nyligen har Old Margi misshandlats svårt av Ritterbach Freikorps och bland annat fått vänstra armen bruten av frikåristerna. Dessutom satt hon nyligen tre dagar i stupstocken vid stadsvaktens högkvarter vid Lupus Strasse.

“Old Margi har sett saker som vi andra inte förstår. Hon må vara galen men hennes sinne är öppet för intryck som du eller jag inte förstår. Hon har sett saker simma i Aver som inte är mänskliga, hon har sett mörka mardrömsskuggor i hamnens dunklaste gränder och hon har sett tecken på himlen som förebådar hemska tider. Nu är hon försvunnen, det sista hon sa till mig när vi senast sågs under Griffon Bridge var att någon var ute efter henne. Hon visste för mycket. Hon skulle gömma sig, gömma sig på ett ställe där ingen kunde hitta henne. Hon fruktade för sitt liv. Jag hoppas verkligen att Old Margi har gömt sig på ett säkert ställe. Bakom galenskapen döljer sig en godhjärtat människa”
Kurt Guth, en av hamnens många tiggare

“Old Margi är en kvinna som hamnat fel i livet. Hon har levt ett tufft och utsatt liv. Inte undra på att hon förlorat förståndet. Men hon är en dotter av Averheims stolta hamnkvarter och hon har ett gott hjärta. Jag har ofta gett henne en bit gratis mat att äta”
Bernhardt Kurtz, värdshusvärd The White Horse

“Dom där förbannade frikåristerna misshandlade Old Margi för några dagar sedan. Jag såg själv svinnet Arndt Hicken knäcka hennes arm. Vilken rutten själ gör något sådant mot en gammal försvarslös kvinna? Det är tid att vi tar tillbaka makten över gatorna”
Gerd Knaak, ledare för hamnarbetargänget The Fish

“Hon är en bra kund, har köpt mycket weirdroot genom åren av mig. En gång kunde hon inte betala sina skulder och då snittade jag henne med min kniv, skar av hennes vänstra lillfinger. Lärde henne en läxa. Sedan dess har hon alltid skött betalningen exemplariskt. Fattar dock inte var hon får pengar till weirdroot från. Old Margi är storkonsument och det är inte billigt att knarka som hon gör”
Bengt “The Knife” Meiss

“Det skulle vara intressant att undersöka en kropp som levt det liv som Old Margi gjort. Läkarvetenskapen är i behov av sådana studier”
Doktor Wilhelm Verfullen, medlem i The Sun Society

“Sist jag pratade med Old Margi var hon rädd, mycket rädd. Hon sa att någon var ute efter hennes liv. Hon hade sett för mycket. Undrar om all weirdroot gjort henne fullständigt paranoid”
Ute Hoffstetter, vevorgelspelerska utanför The White Horse

“Hon ser saker vi andra inte gör. Hon ser igenom illusionen och ser in i den mörka sanna världen”
Gottfried Hanson, dyngfarmare

“En galen kvinna kom in på vaktstationen, pratade nonsens och galenskaper. Helt förvridna idéer. Jag var tvungen att sätta henne i stupstocken för att få tyst på henne”
Vaktsergeant Hans-Helmut Hermann

Bio:

Old Margi

The Enemy Within Averheim Sessions Averheim